Hlavní obsah

Známe jméno nové škodovky, není to Felicia ani Popular

Foto: Škoda Auto

Na zádi auta nebude logo, ale nápis ŠKODA. Podobně to měl i koncept Vision RS

Škodovka zveřejnila jméno nástupce modelu Rapid, tedy auta, které nám přibližuje nedávno představený koncept Vision RS. A přestože se v kuloárech nejčastěji skloňovala dvě jména, obě dvě již v historii automobilky použitá, není to ani Felicia ani Popular! Jméno nové škodovky, která se představí ještě v letošním roce, pochází z latiny a znamená „schody“ nebo taky „žebřík“

Článek

Dost napínání, bude to Škoda Scala! Jde o latinské slovo, které ale běžně najdete i v italštině a česky se vyslovuje „skála“. Podle automobilky jméno dobře vystihuje nový model, protože se jedná o velký krok vpřed v segmentu kompaktních automobilů. „S novým modelem Škoda Scala otevřeme další kapitolu ve třídě kompaktních vozů značky Škoda. Jedná se o zcela nově vyvinutý vůz, který v této třídě stanoví nové standardy v oblasti technologií, bezpečnosti a designu. Jsme přesvědčeni o tom, že Scala má nejlepší šance k tomu, aby nově definovala segment A,“ řekl Bernhard Maier, předseda představenstva Škoda Auto. Scala bude navíc první škodovkou v Evropě, která nebude mít na zadní kapotě logo, ale nápis ŠKODA - umístěný je uprostřed pátých dveří.

Foto: Škoda Auto

Scala znamená v latině „schody“ nebo „žebřík“

Jméno Scala přitom automobilovým fanouškům může znít povědomě. Pro indický trh ho totiž používá automobilka Renault, která takto označila čtyřdveřový vůz, jenž technicky vychází z modelu Nissan Sunny a v Indii se prodává od roku 2012. Koupíte si ho výlučně na tomto trhu, pod kapotou má jen dva motory o objemu 1,5 l (benzínový a naftový) a vůz má překvapivě bohatou příplatkovou výbavu.

Foto: Renault

Renault používá jméno Scala pro auto postavené na technice Nissanu Sunny

Ale zpátky ke škodovce! Nová Škoda Scala má předobraz v konceptu Vison RS, který byl představen na autosalonu v Paříži a zaujal nejen svým designem, ale i velkolepými plány. Škodovka by s ním chtěla patřičně zamíchat kartami a v porovnání s Rapidem výrazně zvýšit prodeje v celé Evropě. K tomu by jí měla dopomoci nejen lepší podvozková platforma, ale i nové pojetí interiéru a inovativní prvky výbavy, na které jsou zákazníci zvyklí spíše z modelů vyšších tříd. Podle Škodovky vystoupá automobilka s modelem Scala hned o několik vývojových stupňů a nové auto by mělo dokonale ztělesnit soubor hodnot značky, kterému se říká „Smart Understatement,“ což lze volně přeložit jako „inteligentní a hodnotné.“

Foto: Škoda Auto

Z nového auta známe zatím jen siluetu...

Nová Škoda Scala se definitivně představí veřejnosti ještě do konce tohoto roku a my v Garáži ji budeme řídit dříve, než by vás mohlo napadnout!

Líbí se vám pro novou škodovku jméno Scala?
Ano, líbí
21,7 %
Ne, nelíbí
78,3 %
Celkem hlasovalo 10127 čtenářů.

Reklama

Načítám