Hlavní obsah

Známe ceník Škody Scala, začíná se na 370 tisících

Foto: Škoda Auto

Aby vaše Škoda Scala vypadala takhle pěkně, budete si muset připlatit za vyšší výbavu Style

Mladoboleslavská automobilka odtajnila ceník svého nového modelu Scala. Základní cena začíná bez stokoruny na částce 370 tisíc korun, nejdražší verze budou začínat lehce nad půl milionem. V nabídce budou zpočátku čtyři motorizace a dva vyšší výbavové stupně.

Článek

Nejlevnější Scala přijde s benzínovým litrovým tříválcovým TSI (70 kW/95 k) a pětistupňovou manuální převodovkou na 369 900 korun. Je to logicky více, než kolik si automobilka účtuje za výběhový Rapid (322 900 korun s tím samým motorem a výbavou Ambition). Důvodem je to, že Scala je modernější, sofistikovanější, kvalitnější s podstatně bohatší základní výbavou a velikostí srovnatelnou s VW Golf či Fordem Focus. Zároveň stojí podstatně méně, než na kolik přijde nejlevnější Octavia liftback. Ta s litrovým tříválcem o výkonu 85 kW stojí 497 900 korun, Golf nejméně 432 900 korun. Celé to však má jeden problém – tato konfigurace dorazí na trh až v průběhu jara. Reálný základ je v tuto chvíli tedy 394 900 Kč, za které dostanete silnější 1,0 TSI/85 kW se šestistupňovým manuálem... po kterém by většina zákazníků asi sáhla tak jako tak.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala ceník

Na výběr jsou pro Scalu dva výbavové stupně (stejně jako u Karoqu české zastoupení nebude spěchat s uvedením základní výbavy Active na trh) a už nižší Ambition je vybaven velmi slušně. Standardní výbava zahrnuje klimatizaci, tempomat, LED přední a zadní svítilny, mlhové světlomety, palubní počítač MaxiDOT, multimediální systém Swing s 6,5" barevným dotykovým displejem. Z bezpečnostní výbavy je standardem kromě šesti airbagů například světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce nebo asistent sledování jízdy v pruhu. Kola mají průměr 16" a v základu jsou ocelová; hliníková o stejném průměru přijdou na 12 100 korun (nebo v paketu s Bi-LED světly, parkovacími senzory a tónovanými bočními okny za výhodných 16 tisíc). Maximem pro Scalu jsou 18" kola, která se však nabízejí pouze k výbavě Style.

Pokud si připlatíte 55 tisíc korun, získáte výbavový stupeň Style. Ten navíc obsahuje adaptivní Bi-LED světlomety, 17" litá kola, startování pomocí tlačítka, elektrické ovládání zadních oken, dvouzónovou klimatizaci Climatronic, 8" infotainment Bolero, vyhřívání předních sedadel a řadu příjemných doplňků – multifunkční volant, ambientní interiérové osvětlení nebo exteriérový chrom paket. Pouze k výbavě Style dostanete Image paket obsahující prodloužené sklo pátých dveří se spojlerem a černá zrcátka, který můžete za 16 500 Kč ještě rozšířit o Emotion paket s panoramatickou střechou (na kterou krásně navazuje prodloužené sklo pátých dveří) a černý spojler na pátých dveřích.

Jak jsme již řekli v úvodu, základní provedení 1,0 TSI/70 kW bude dostupné až koncem jara. Zatím také není možné koupit čtyřválcovou benzínovou 1,5 TSI/110 kW s jinou než automatickou převodovkou. Koncem letošního roku pak přibude 1,0 G-TEC/66 kW spalující stlačený zemní plyn (CNG) v kombinaci se šestistupňovým manuálem.

Dealeři už nyní přijímají objednávky, ale oficiální uvedení vozu na domácím trhu je naplánováno až v průběhu dubna, první automobily si zákazníci převezmou počátkem května letošního roku. Automobilka v Česku registruje na model Scala už téměř 1 000 závazných objednávek. Připojíte se k nim i vy?

Co říkáte na ceny nové Škody Scala?
Skvělé, hned si pro ni utíkám
3,8 %
S ohledem na velikost auta a výbavu jsou rozumné
10,8 %
Další předražená Škodovka
85,4 %
Celkem hlasovalo 15500 čtenářů.

Reklama

Načítám