Hlavní obsah

Zemřel šéf Formule 1 Charlie Whiting

Foto: Profimedia

Ve věku nedožitých 67 let zemřel ve čtvrtek ráno v australském Melbourne ředitel závodů Formule 1 Charlie Whiting. Mezinárodní automobilová federace (FIA) to oznámila ve svém oficiálním prohlášení.

Článek

Podle dostupných informací podlehl Charlie Whiting plicní embolii. Zpráva o jeho smrti ihned obletěla automobilový svět. Ředitel závodů Formule 1 zemřel jen několik hodin před začátkem nové sezóny, která startuje už tento víkend v Austrálii.

„S nesmírným zármutkem jsem se dozvěděl o náhlé smrti Charlieho. V mých myšlenkách a v myšlenkách celé komunity motorsportu jsme s jeho rodinou. Byl ústřední osobností našeho sportu," řekl prezident FIA Jean Todt.

„Formule 1 ztratila v Charliem věrného přítele a charismatického velvyslance. Lidé z FIA i celá komunita motorsportu jsme myšlenkami s rodinou, kamarády a milovníky formule 1,“ dodal Jean Todt.

Charlie Whiting se ve Formuli 1 pohyboval od roku 1977, kdy začal pracovat u týmu Hesketh. Dalším týmem, kde působil, byl britský Brabham. Tam to dotáhl na hlavního mechanika a byl s týmem až do roku 1988. Zbytek kariéry strávil v Mezinárodní automobilové federaci. V roce 1997 se stal ředitelem a bezpečnostním manažerem závodů Formule 1. V Austrálii se tak tento víkend zcela jistě pojede na jeho počest.

Reklama

Načítám