Hlavní obsah

Závodním Fordem o výkonu 900 koní vánoční strom domů nevozte

Foto: Monster Energy Team

Kyle LeDuc veze vánoční strom

Když vás vaše drahá polovička pošle pro ten nejhezčí vánoční strom, dáte si s jeho výběrem práci. Když jste ale automobilový závodník, cestu domů si řádně užijete. To s sebou ovšem nese malý problém. Ta rychlost může z původně krásného vánočního stromu udělat jen pár opadaných větví.

Článek

Vánoce jsou časem klidu a míru, ale když vám jednou v žilách koluje místo krve závodní benzin a když máte možnost usednout za volant závodní terénní bestie, klid a mír se nekoná. A to ani v případě, že vás vaše partnerka pošle pro vánoční strom, na který se hodně těší. Jasně, že v krámu najdete ten opravdu nejhezčí a největší, pečlivě ho přiděláte na střechu auta, ale pak si nasadíte helmu a lehce se zapomenete.

Přesně tak začíná video, ve kterém se vám představí Kyle LeDuc, pilot týmu Monster Energy, který sedlá notně upravený Ford F-150 Raptor. Tenhle v Americe hodně oblíbený pickup byste ale v jeho závodním speciálu asi hledali marně. Byl mu základem, ale pro závodní účely byl zcela přestavěn. Ve výsledku má teď 900 koní a takové terénní schopnosti, o kterých se vám možná nikdy ani nezdálo.

Kyle s ním jezdí několik světových soutěží včetně třeba mexického legendárního závodu Baja 1000, kterému se říká malý Dakar. To pro jeho náročnost, která prověří jak jezdce, tak techniku. Však ho často absolvují právě jezdci Dakaru, aby zde naladili formu. A speciál Kyla vydrží opravdu vše. Vždyť s ním cestou se stromečkem zvládne létat ve vzduchu, zvládne drifty i neuvěřitelně přesné průjezdy terénem. Obzvlášť záběr, kdy se s autem trefí do otevřené branky, ačkoliv má plyn na podlaze a auto ve smyku, je opravdu parádní. Celé to video nás hodně baví a jsme přesvědčeni, že bude i vás. Jen ta jeho krásná blondýnka, která čekala na strom, nebyla úplně nadšená…

Reklama

Načítám