Hlavní obsah

Závodní Bentley Blower z kostek možná vznikne i díky vám

Foto: 17BenBricks - Lego Ideas

Dánské Lego v rámci své edice Technic přináší nádherné modely, které mají třeba funkční převodovku, a radost z jejich stavění mají nejenom starší děti, ale možná ještě víc jejich otcové. Vzpomeňte si třeba na Bugatti Chiron, Porsche 911 GT3 a mnoho dalších. Nabídku možná rozšíří tohle krásné historické Bentley. Ale jestli se tak stane, bude záležet i na vás.

Článek

Na oficiálních stránkách výrobce hraček Lego je sekce Ideas, která je zaplněná nejrůznějšími nápady fanoušků. Ti často neváhají strávit stovky a tisíce hodin vymýšlením nových modelů. No a když Lego vidí, že jde o projekt, který se lidem líbí, neváhá a za pár měsíců jej začne prodávat jako stavebnici.

Má to malý háček. Aby Lego zvažovalo „sériovou“ výrobu, musí daná sestava získat nejméně 10 000 podporovatelů. Autor úspěšného projektu nepřijde zkrátka, jakkoliv si myslíme, že jen velice málo z desítek amatérských tvůrců to dělá pro peníze – a od Lega získá jedno procento z licence.

V současné době má projekt závodního Bentley Blower více než šest tisíc podporovatelů, což je skvělé, protože před tím, než se tato infomace začala v polovině září medializovat na světových zpravodajských stránkách, měla o 2 000 fanoušků méně. Ke kýžené metě 10 000 podporovatelů zbývá 262 dní, což není tak málo. Pokud chcete projekt podpořit, můžete tak učinit na oficiálních stránkách Lega zde.

Britský Top Gear připomíná, že díky Lego Ideas se do prodeje podařilo dostat další britskou ikonu - Caterham. Autor závodního Bentley Blower z kostek lega, Brit schovaný za přezdívkou 17BenBricks říká, že na projektu pracoval zhruba osm měsíců.

Model má funkční klikový hřídel

Jeho model z kostek má funkční řízení a dokonale vyvedený přeplňovaný 4,5 litrový řadový čtyřválec. Když zvednete kapotu, můžete se pokochat pohledem na něj. Zadní diferenciál je spojen s motorem, což znamená, že klikový hřídel motoru se bude otáčet, když si s autem budete jezdit třeba po podlaze. Za nás naprostá spokojenost, co si o tomto lego projektu myslíte vy, nám napište do diskuse pod článkem!

Více o závodním modelu Bentley Blower se dočtete v našem dřívějším článku. Jde o automobil z dvacátých let minulého století, který mj. v roce 1928 vyhrál slavný závod 24 hodin Le Mans.

Reklama

Načítám