Hlavní obsah

Záruka na motor 1 000 000 kilometrů? Ano, to je realita!

Foto: Chery

Chery Tiggo 3 působí na první pohled jako každé druhé SUV

Toto SUV nejenže začíná na ceně 240 tisíc korun, ale jeho výrobce vám k němu dává záruku milion kilometrů na motor. Na zbytek auta je to pak vcelku standardních 5 let, nebo 150 tisíc kilometrů. A nejzajímavější na tom je, že jde o čínskou automobilku, která by ráda časem nabízela svoje auta i v ČR.

Článek

Sedmiletá záruka od automobilky Kia kdysi vzbudila mezi motoristy spoustu otázek, nicméně 30 let záruka na prorezivění karoserie od Mercedesu, to je taky slušná odvaha, vždyť běžným standardem v Evropské unii jsou dva či tři roky, nebo 150 tisíc ujetých kilometrů na techniku, a až dvanáct let na karoserii. A čínská automobilka Chery teď přišla se zárukou milion kilometrů na motor pro svoje nové SUV jménem Tiggo 3. Problém je v tom, že Chery zatím na českém trhu auta nenabízí, a tak je jedinou možností dovoz z Ruska a pak následná individuální homologace pro český trh.

Čínská automobilka chce svojí milionovou zárukou ukázat, jak moc svému produktu věří. „Chceme dát našim zákazníkům absolutní jistotu, a tak jim nabízíme záruku na provoz motoru v délce jednoho milionu kilometrů," řekl k tomu Gennadij Pavlov, ředitel ruského importéra značky Chery. „Záruka na celý vůz pak zůstává omezena na pět let, případně 150 tisíc kilometrů. Je ale samozřejmostí, že zákazník, který bude chtít mít jistotu milionové záruky, bude muset celou dobu navštěvovat značkový servis a dodržovat předepsané intervaly." Právě tyto pravidelné návštěvy servisu ale mohou být pro mnohé zákazníky diskutabilní, protože co si budeme povídat, tak na celém světě bez ohledu na to, jestli je to Rusko, Německo nebo Česko, platí, že služby autorizovaného servisu jsou o kus dražší než neznačkového.

Foto: Chery

Na vývoji motoru se podílela rakouská společnost AVL. Auto se dodává jak s manuální, tak automatickou převodovkou

Automobilky zatím neuvedla, zda bude podobné záruční podmínky aplikovat i u ostatních modelů značky. Nicméně chlubí se tím, že v případě problémů motor zdarma opraví, nebo vymění za novou pohonnou jednotku.

Motor v Chery Tiggo 3 je atmosférický čtyřválec 1,6 l s výkonem 126 koní a má naprosto běžné servisní intervaly - výměna oleje jednou za rok, nebo po ujetí 20 000 tisíc kilometrů. Vůz samotný začíná na ceně 240 tisíc korun a automobilka Chery by v horizontu několika let ráda pronikla i na český trh.

Reklama

Načítám