Hlavní obsah

Zapomenutá Corvette bez nájezdu hledá majitele

Foto: Car Planet

Ikonický Chevrolet Corvette se prodává desítky let a zákazníci pořád nadšeně kupují nové verze. Ale pokud se vám líbí ty staré, čeká vás tradiční kolečko s výběrem ojetiny. Tedy kromě pár výjimek, jako je tato Corvette čtvrté generace, kterou si dealer nechal stranou a po letech ji prodává jako novou!

Článek

Jistě, Corvette C4 se pochopitelně už dávno nevyrábí a téměř všechny mají již něco najeto. Výjimky byste asi očekávali jen u exemplářů z továrního muzea. Jenže zázraky se dějí a existuje jeden kousek v podobě Corvette ZR-1 z roku 1991, který nemá najeto skoro nic. To skoro znamená 460 kilometrů, což je na 28 let staré auto vážně hodně málo. A tahle časová kapsle, kterou někdo zapomněl ojet, se nyní nabízí na aukčním serveru eBay za necelých 43 tisíc dolarů, tedy lehce přes milion korun. Za starou Corvette to není zrovna málo, ale za neojetou? To je vlastně dost lákavá cenovka.

Vždycky nás zajímá, proč si někdo koupí auto, s nímž pak nejezdí. Vypátrat se to podařilo i u tohoto auta, které patřilo dealerovi Chevroletu, který jej koupil jako nové a uložil do své soukromé sbírky. Proto je stále v původním stavu. Model ZR-1 byl velmi dobře vybavený, takže disponuje odnímatelným skleněným střešním dílem, černými koženými a elektricky ovládanými sedadly, klimatizací, tempomatem, elektrickými okny a centrálním zamykáním. V autě je i systém ABS, airbag řidiče a kazetový přehrávač. Jediným nedostatkem jsou reproduktory Bose, kdy dva ze čtyř nehrají.

Pod kapotou je vidlicový osmiválec LT5 o objemu 5,7 litru, který byl vyvinut ve spolupráci s Lotusem. Jeho 375 koní míří na zadní kola přes šestistupňový manuál ZF. Na stovku zrychluje Corvette 4,4 sekundy a umí jet až 290 km/h. Během uskladnění ve sbírce se auto dočkalo i nadstandardního servisu v podobě kompletního vyčištění palivového systému, chipu GM PCM a PROM, výměny oleje a filtru i nové baterie. Takže auto je skoro jako nové, ale jede jako nové. Hodilo by se snad ještě vyměnit původní pneumatiky. Majitel na autě nedávno najel 300 kilometrů, aby se přesvědčil, že mechanicky je v pořádku, a tudíž je schopné prodeje.

Reklama

Načítám