Hlavní obsah

Zapomeňte na hotely a pořiďte si přepychový karavan

Foto: Airstream

Bohaté prosklení, kvalita v každém detailu a roky osvědčená řešení

U nás je cestování s karavanem zprofanované v důsledku obludných bakelitových krabic, podomácku spojených s tažným zařízením, přičemž svojí troškou do mlýna přispěly i obytné avie. A přestože se cestování na kolech na poněkud vyšší úrovni do Česka přece jen vrací, tak tohle je ještě úplně jiný „level“. Americká klasika. Jednoduchý a čistý design, hliníková konstrukce a špičková výbava podle přání klienta. Jo, tohle se nám líbí!

Článek

Až tenhle obytný přívěs zaparkujete u Máchova jezera, připravte se na zástupy fanynek i fanoušků. Airstream je totiž pojem, a tato 9,5 metru dlouhá novinka v jejich nabídce vám definitivně změní pohled na cestování s karavanem.

Zmíněný model nese označení Globetrotter a jedná se o prodlouženou verzi modelu 27, který byl představen v roce 2017. Kultovní přívěs pak vznikl ještě v kratších variantách 25 a 23, ale tato novinka s označením 30 (to je délka ve stopách) je něco, o co byste se měli začít zajímat, pokud sníte o cestování s bydlením v jednom bez kompromisu.

Airstream popisuje svůj největší model slovy: „Luxusní, přepychový, dokonale zpracovaný a zalitý světlem.“ Nu, podívejte se na video, vydá totiž za všechna slova.

Globetrotter 30 je jediným modelem v sérii, který pojme až šest hostů, ale rychlý pohled vám dá seznat, že ve čtyřech vám v něm bude nejlépe. Vyrábí se ve dvou provedeních, a sice s velkou manželskou postelí, nebo s dvěma oddělenými lůžky. Další prostor na spaní pak vznikne, když rozložíte velkorysý gauč v obývací části přívěsu.

„Za ty dlouhé roky už dávno víme, co se našim zákazníkům líbí a jaké půdorysy preferují. Máme v nabídce provedení jak pro rodiny s dětmi, tak i pro starší manželské páry či dobrodruhy,“ chlubí se Airstream svou dlouhou historií, která se píše již od 30. let minulého století.

Hliníkový Globetrotter 30 vyniká bohatým prosklením, vždyť má 22 oken! Perfektní je i barevná kombinace tmavého ořechového dřeva a světlé kůže, která je k vidění na fotkách, ale firma vám nabízí hned čtyři různá provedení. Všechna pak ale mají nezávislé topení, luxusní koupelnu, perfektně vybavenou kuchyň a s nebývalou pečlivostí vyřešené hi-fi a osvětlení.

Délka přívěsu je 9,42 m a šířka 2,57 m, a tak je jasné, že na tohoto mazlíka budete potřebovat hodně prostoru i silného koně. A taky dost peněz. Základní cena je totiž 119 400 dolarů. Bez daně. Tedy v přepočtu necelé tři miliony… A ještě si přihoďte DPH a clo. Ehm. Pořád se vám líbí?

Reklama

Načítám