Hlavní obsah

Zahrajte si na Taxi v bílém Peugeotu 406

Foto: Avito

Pamatujete si na francouzskou komediální sérii Taxi od Luca Bessona? První dva díly mne tehdy nadchly a baví mě dodnes. Pozdější filmy už ale trochu ztrácely dech a honiček aut v nich ubývalo. Mít ale doma bílý Peugeot 406 by mne asi lákalo pořád, a tak mě přímo nadchl tento inzerát.

Článek

První film Taxi uvedl Luc Besson už v roce 1998. Příběh prý napsal rychle během čekání na schválení Pátého elementu. Vlastně to byla jednoduchá dějová linka, kdy banky v Marseille vykrádá německý gang s mercedesy 500E W124 a policii se nedaří je chytit. Outsider sboru Emilian mezitím dopadne taxikáře Daniela, který si moc neláme hlavu s dodržováním předpisů a prohání svůj Peugeot 406 po městě velkou rychlostí. S jeho pomocí je gang dopaden. V druhém díle se tahle dvojice utká s japonsku mafií Yakuzou (to už Daniel přezbrojil na faceliftovaný model), ve třetím zase se Santa Clausy vedenými krásnou Číňankou a ve čtvrtém je přelstí nebezpečný mezinárodní gangster. To už je ale taxík nahrazen novějším sedanem 407, který se ukázal i v loňském restartu celé série, který už ovšem není dílem Bessona.

Fanoušci ale stejně mají nejraději starší typ 406. Jedna dost podařená replika faceliftované verze z druhého a třetího dílu je nyní na prodej a může udělat radost nějakému zapálenému fanouškovi. Spíše tedy z toho třetího dílu, soudě podle velkého nápisu Taxi Marseille na bocích, když chybí jen ikonická značka 2001 ZY 13. Vůz se prodává v Rusku na serveru Avito za 220 tisíc rublů, což je něco přes 80 tisíc našich korun.

Foto: Avito

Tohle je opravdu povedená replika filmového auta

Auto je takřka 19 let staré a má najeto 283 tisíc kilometrů. A pod kapotou bohužel netepe Danielův vidlicový šestiválec, ale jen osmnáctistovka s výkonem 116 koní. A pokud trpíte nedůvěrou k ojetým francouzským autům, mohlo by vás uklidnit, že věci jako posilovač řízení, ABS, ESP, elektrická okna (jen vpředu, jak v té době bývalo běžné) a vyhřívaná zrcátka fungují. Alarm auta umí přehrávat hudbu z filmu.

Nějaká práce je prý podle prodejce potřeba, ale to pravý fanoušek filmu zvládne. Hlavně, když je replika opravdu povedená a auto vypadá jako to Danielovo. Což podle fotek splňuje dokonale, jen kola jsou o něco menší, než měl Daniel.

Reklama

Načítám