Hlavní obsah

Zachránil vzácný VW Golf a chce s ním jet napříč Amerikou!

Foto: Archiv Garáž.cz

Mladík jménem Jamie Orr si všiml, že na vrakovišti stojí vzácný Volkswagen Golf Harlequin, který je nalakován hned v několika barvách najednou. Vydal se jej tedy zachránit. Jediným problémem je, že automobil se nachází 5000 km daleko.

Článek

Bizarní úkol si dal Jamie Orr, nadšenec do Volkswagenů z americké Pennsylvánie. Již několik let vozí díly na VW z Evropy do USA, tentokrát se však rozhodl zachránit vzácný mnohobarvený Volkswagen Golf Harlequin. Jediným problémem je, že vůz se nachází v dosti bídném stavu v Californii, téměř 5000 kilometrů od Jamieho domova. Ani to jej však nezastavilo, koupil si letenku a vydal se vůz zachránit. Rovnou si přitom přibalil i nutné díly k rozpohybování vozu z devadesátých let.

Foto: Archiv Garáž.cz

V podobných příbězích je vždy důležitá nějaká výzva. V tomto případě jde o to, ujet s vozem oněch 5000 km domů za méně než 5 dní! Není to první podobný výlet, Jamie již přivezl z Mexika školní autobus Volkswagen a pro jeden vůz si jel dokonce do Evropy na okruh Nürburgring.

Nyní se Jamie nachází na cestě domů a vy jej můžete sledovat prostřednictvím sociálních sítí, kupříkladu instagramu či Facebooku. Tam najdete trable, které jej již postihly, stejně jako mnoho fotografií vzácných Volkswagenů.

Pokud nevíte, co je to Harlequin, tak vězte, že se jedná o speciální sérii automobilů, u kterých byly po smotnování vyměněny části karoserie s jinak barevnými vozy stejného typu. Populární je Volkswagen Polo Harlequin, mnohem vzácnější je však právě Golf, kterého se vyrobilo méně než 300 kusů.

Foto: Archiv Garáž.cz

Televizní pořad Garáž!

Podvejte se na nov televizn pořad, kter jsme pro vs vytvořili. V druhm dle uvidte Toyotu Supra MK IV, Porsche 718 RS60 vs. Boxster, Octavii RS a Mazdu 3.To vše ZDE!

Reklama

Načítám