Hlavní obsah

Zabíráte místo u nabíječky? S Teslou vám to nedarují

Foto: YouTube

Tesla Model S vs. Chevrolet Silverado

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Někteří řidiči nerespektují fakt, že na místech vyhrazených pro dobíjení elektromobilů se jinými auty parkovat nemá. Následující video vám ukáže, co se také může stát, když toto pravidlo nebudete dodržovat. Elektromobily totiž už nejsou hračky a jejich majitelé se s problémy umí vypořádat po svém.

Článek

Nemyslete si, problém elektromobilistů, o kterém mluvíme výše, není ojedinělý, a hlavně je velmi rozšířen i u nás. Schválně se někdy rozhlédněte po parkovištích třeba u obchodních center, která mají místa vyhrazená pro dobíjení elektromobilů. Často na nich parkují i auta se spalovacím motorem. Stejně tak je tomu na vyhrazených parkovacích místech umístěných přímo v ulicích. Několikrát jsem měla problém s elektromobilem zaparkovat u dobíjecí stanice, protože na tom místě zaparkoval někdo, kdo rozhodně dobíjet nepotřeboval.

Upřímně nechápu, co se honí hlavou troubovi, který zablokuje místo k dobíjení. Možná si nevšiml, že parkuje tam, kde nemá. Možná je mu to prostě jedno a o elektromobilitě si myslí své. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že se tento problém často objevuje například na Tesla Superchargeru u Humpolce. Dobíjecí místa zde stojí blízko čerpací stanice a někteří šoféři si je pletou s odpočívadlem.

Zatímco ale u nás takové chování nikdo zatím nijak výrazně neřeší, v Americe už jsou elektromobilisté dost naštvaní. Není se co divit, že jim došla trpělivost. Jeden z nich se proto rozhodl, že dá omezencům takříkajíc za vyučenou. Dobře ví, že volat strážníky nemá moc cenu a dohadovat se s troubou je také k ničemu.

Video, které pro vás níže máme, je vlastně reakcí na chování zvláštní partičky majitelů velkých pickupů ze Severní Karolíny. Ti se před nějakou dobou rozhodli blokovat svými auty dobíjecí stanice pro Tesly. Žádné logické vysvětlení jejich chování se čekat nedá, ale podle všeho chtějí elektromobilistům jen ukázat, co umí pořádná auta s minimálně V8 pod kapotou. Možná si mysleli, že jejich super parádní pickupy majitelům vozů Tesla naženou strach a ukáží jim, kdo je na silnicích pánem. Také vám to přijde dost stupidní?

Foto: jalopnik.com

Velké pickupy blokují v Americe dobíjecí stanice

Možná to nevíte, ale elektromobily, respektive hlavně Tesla, jsou poměrně silné. Konkrétně Model X, který je zachycen ve videu, se v závislosti na verzi může pochlubit výkonem od 380 až do 691 koní a točivým momentem přesahujícím v nejsilnější verzi 900 Nm. A to není zrovna málo.

Majitel Tesly Modelu X si tedy od své sestry půjčil Chevy Silverado a zaparkoval ho k dobíjecí stanici. Následně ukázal, co se s takovým špatně parkujícím autem dá dělat. Stačí lano a trocha odvahy. I přesto, že má Silverado zablokovaná zadní kola, Tesla s ním nemá vůbec žádný problém a odtáhne ho jako nic. I sám její řidič přiznal, že nečekal, jak snadno to půjde. Toto je sice jakési řešení z kategorie těch demonstračně-silových, ale nebylo by smysluplnější, jednodušší a z hlediska vynaloženého úsilí tudíž i pragmatičtější začít se na silnicích víc respektovat? Ostatně, tahle ctižádost by se vůbec nemusela omezovat jen na silnice...

Reklama

Načítám