Hlavní obsah

Zábavné i trapné - SPZ na přání jsou více vidět

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce ministerstvo dopravy rozjelo registrační značky na přání. Majitelé aut dostali možnost objednat si za 10 000 Kč speciální značku, podle vlastních představ. Ze začátku o ně moc velký zájem nebyl a v prvních týdnech si ji koupilo jen několik stovek lidí. Teď už se ale na silnici objevuje stále více aut, které mají espézetky na přání. Některé jsou trapné, jiné zábavné a vtipné.

Článek

Připravili jsme pro vás výběr registračních značek, které jsme vyfotili nebo nám je poslali naši čtenáři. Bylo jasné, že se objeví několik lidí, kteří prostřednictvím značek ukáží své nízké IQ. Jsme ale rádi, že se pomalu objevují vcelku vtipné, chytré a zábavné varianty. Dokonce se již objevují značky, které si majitelé uzpůsobili ke svým autům. Jedním z nich je náš kamarád Petr Fulín, který si nechal udělat značku kombinující startovní číslo a přezdívku Fulda22. Další povedenou značku má jeden z majitelů speciálního Jaguaru Project 7, jednoho ze dvou, které se dostaly do České republiky. Ten vozí na znáčkách název limitovaného Jaguaru.

Podařilo se nám vyfotit několik SPZ, které rozhodně baví. Jednu jsme našli na starší Octavii, jejíž majitel do světa oznamuje, že je prostě v pohodě. Líbila se nám také značka FOR SPEED na sportovním BMW M4 nebo USMEJSE na rodinném Fordu Galaxy. Trošku těžší kalibr nasadil majitel SUV Jeep Grand Cherokee, který má na značkách číselnou kombinaci 01010101, binární kód. Tohle pochopí jen pár lidí, většina si bude ťukat na čelo. No a pak se v naší galerii ukazuje několik automobilů, jejichž majitelé na sebe chtějí vyloženě upozornit, že mají na dražší auto a také na speciální SPZ. Udělejte si svůj názor na to, která z registračních značek je povedená a která ne. Pokud máte také nějakou ve svém mobilním telefonu, pošlete nám ji na adresu redakce@garaz.cz

Reklama

Načítám