Hlavní obsah

Volkswagen up! GTI: první jízdní videodojmy a fotogalerie

 

Už jste se od nás dozvěděli, jaké je nejmenší a zároveň i nejnovější GTI od Volkswagenu. Ostrý up! přichází 42 let po první generaci Goflu GTI a Jakub Rejlek ho protáhl klikatou silničkou vedoucí na Col de Vence.

Článek

Volkswagen se rozhodl, že se vrátí ke kořenům ostrých hatchbacků. Přesněji do roku 1976, kdy zakládal novou kategorii hothatchů. Golf GTI první generace byl kompaktním, lehkým a mrštným autem, který bavil své majitele. V té době měl atmosférický motor a pouze 110 koní. To stačilo k obrovskému nadšení řidičů. A teď by to tu mělo být znovu v podobě malého, ale nabroušeného up! GTI. Výkonově je na tom podobně, jen je o trošku těžší. 

Jakub Rejlek měl možnost vzit tuhle malou divokou krabici a prohnat ji nádhernou silničkou, která se od pobřeží z Nice vine do prvních kopečků francouzských Alp. A tahle je hodně známá, na vrcholek Col de Vence. Krásná silnička, která mění rytmus, je technická a zároveň i rychlá a hodně opojná. Akorát si tady musíte dávat pozor na zuřivé cyklisty, kteří zde trénují na letní sezónu. Tahle silnice byla ideální zkouškou pro nový up! GTI, protože se měnil úhel stoupání, který prověřil přeplňovaný litrový tříválec. 

Reklama

Načítám