Hlavní obsah

Z vyřazené ambulance si postavil obytný vůz. Co tomu říkáte?

Foto: Tom Roszko

Základem pro váš nový obytný vůz může být prakticky cokoliv. Uznáváme sice, že dvoumístný roadster není právě nejlepší volba, ale už jsme viděli přestavěné dodávky, pick-upy, náklaďáky nebo dokonce autobus. Jeden americký kutil ale ukázal, že ideálním základem se může stát i vyřazená ambulance!

Článek

Proč tohle nikoho nenapadlo dřív? Vždyť se to přímo nabízí! Auto s posíleným motorem i podvozkem uveze i velké zatížení. Už z výroby má navíc vzadu ohromně prostornou nástavbu, ve které je řada věcí přímo integrovaná. Myslíme například různé organizéry, úchyty, ale i elektrické rozvody. Vše stačí jen chytře využít.

Právě to provedl s vyřazeným vozem ambulance z národního parku Yellowstone nadšenec do obytných vozů a cestovatel Tom Roszko. V jeho případě šlo o střední pick-up Chevrolet C4500 s dieselem Duramax a pohonem všech kol, ale klidně by základem mohly být i české ambulance Mercedes-Benz Sprinter.

Tušíme, že teď nebudou mít nemocnice a základny rychlé lékařské pomoci při výprodejích svých vysloužilých strojů o zákazníky nouzi. Jen nezapomeňte všechny vnitřní části nástavby pořádně vydezinfikovat a vyčistit. A pokud máte i tak pocit, že by vás mohli ve snech honit duchové těch, kteří ve vaší bývalé ambulanci vydechli naposledy, zkuste raději myslet spíš na to, kolik životů tam naopak lékaři zachránili. Nebo dokonce přivedli na svět.

Reklama

Načítám