Hlavní obsah

Z Nošovic vyjedou omlazené i30 už v pondělí

Foto: Hyundai

Omlazený Hyundai i30 ze sériové produkce sjede z výrobních linek nošovického závodu už 25. května 2020

Automobilka Hyundai oznámila zahájení sériové výroby omlazeného modelu Hyundai i30 už na pondělí 25. května 2020. Továrna v Nošovicích začne chrlit nejprodávanější auta značky v Česku v počtu několika set kusů denně. Co je vlastně v rámci faceliftu nového a kolik vozy stojí?

Článek

V Nošovicích naběhne v pondělí 25. května 2020 sériová výroba v Česku nejprodávanějšího modelu značky. Omlazený Hyundai i30 se momentálně nabízí jako hatchback, Fastback (liftback) a kombi. Od svého uvedení v roce 2007 si auto našlo v Evropě přes milion zákazníků a jde také o první vůz, který dostal předponu „i“.

„Hyundai i30 je dlouhodobě jedním z našich nejoblíbenějších vozů v Evropě. Tento model pro Evropu má také ve všech ohledech evropský původ, od designu přes vývoj až po konečnou montáž,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti, odpovědný za marketing a produkt.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 dostal dravější tvary

Mezi hlavní změny exteriéru patří nově vymodelovaná přední i zadní část, design kol a tři odstíny laku. Uvnitř jde o omlazený interiér v čele s multimediální obrazovkou s úhlopříčkou 10,25 palce. Můžeme se těšit také na přepracované vzory čalounění i 7palcový přístrojový panel s digitálním displejem.

Pod kapotou se objevují naftové i benzinové motory, volitelně vylepšené mild-hybridní technologií. Novinkou je i přeplňovaná benzinová patnáctistovka s výkonem 160 koní a inovovaná manuální převodovka s funkcí plachtění, to kvůli snížení spotřeby paliva.

Foto: Hyundai

Hyundai i30 Hatchback – ceník

Auto dostalo též pokročilé bezpečnostní systémy, možnost vzdálené správy vozu, samočinné nouzové volání eCall a přísun dopravních informací v reálném čase.

Sportovně laděný výbavový stupeň N Line nyní pořídíte také s karosářskou variantou kombi, což dříve nebylo možné.

Foto: Hyundai

Modelová řada N Line nově zahrnuje též kombi

Z hlediska cen zaplatíte za základní hatchback s atmosférickým motorem o objemu 1,5 litru (110 koní) a šestirychlostní manuální převodovkou 320 tisíc korun. Kombi vyjde ve stejné specifikaci na 345 tisíc a Fastback (liftback) na 400 tisíc. Základní Fastback však vychází ze středního výbavového stupně a nabídne litrový tříválec s turbem, naladěný na 120 koní.

Foto: Hyundai

Auto zaujme přepracovaným interiérem

Samotný závod HMMC zahájil výrobu v listopadu 2008. Se svými 3 300 zaměstnanci disponuje kapacitou produkce až 1 500 vozů denně. Nošovická fabrika oslavila v loňském roce výrobu svého celkově už třímiliontého vozu, jímž byl Hyundai i30 N. Příležitostí k oslavě byla také výroba miliontého Tucsonu, který tvoří asi dvě třetiny produkce.

Automobily z HMMC se prodávají ve více než 70 zemích na pěti kontinentech. Krom vozů i30 hatchback, Fastback a kombi se zde rodí také modely i30 N, Kona Electric a SUV Tucson.

Reklama

Načítám