Hlavní obsah

Z Alfy Romeo z roku 1974 se stal monster truck

Foto: Archiv Garáž.cz

Co uděláte, když vám řidič kamionu zničí váš milovaný veterán z roku 1974? Můžete začít smutnit nebo se pořádně naštvete a postavíte z něho monstrum, jako to udělal Iliya Bridan v Kalifornii. Postavil Alfu Romeo GTV v Safari stylu.

Článek

Tohle auto by se bez problémů mohlo vydat na rally Dakar. Má nazvedaný podvozek, pořádné terénní gumy a vypadá hodně hustě. Přitom je to stará Alfa Romeo 2000 GTV, vynikající veterán ze sedmdesátých let. Proč ho ale někdo přestaví ve stylu Porsche 911 Safari rally? Důvod je jednoduchý. Illiya Bridan měl smůlu, jeho milovaný veterán mu poškodil řidič kamionu, který ji převážel. Není zcela jasné, co se stalo, ale vypadá to, že Alfa Romeo mu spadla při vykládání a přitom se výrazně poškodila. Především zadní část a motor. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Nicméně pojišťovna tuhle nehodu uznala a peníze vyplatila. Illiya Bridan se rozhodl, že ji nebude uvádět do původního stavu, ale že z ní udělá něco neobyčejného. Jako předlohu si vybral závodní Porsche, které bylo postaveno pro rally Safari. Pro tenhle závod mělo výrazně zvednutý podvozek a dostalo speciální terénní pneumatiky. A přesně to se stalo s poškozenou Alfou Romeo. Nejen, že dostala vyšší podvozek a zmíněné pneumatiky, ale také střešní zahrádku, na které má náhradní kolo a dva kanystry s benzínem. Jen zůstala lehce poškozená záď. Co na to říkáte, nevypadá to úplně špatně, ne?

Reklama

Načítám