Hlavní obsah

Vžijte se do celebrity v jejím obytném autobusu

Foto: Mecum

Říká vám něco jméno Prince Rogers Nelson? Ne? A co jen Prince? To už je lepší, že? Tohoto zpěváka pamatují i ti, kteří nebyli jeho pravidelnými posluchači. Sice zemřel už v roce 2016, ale zanechal po sobě přes 40 alb. A jeho fanoušci se teď mohou trochu vcítit do jeho kůže a pořídit si jeho bývalé auto.

Článek

Není to ale vlastně ledajaké auto, i když i on, nefanoušek motorismu, měl během života několik zajímavých BMW, pár amerických klasik a dokonce i Bentley. Ne, nic z toho není na prodej, dražit se bude autobus.

V našich končinách jde o poměrně málo známý Eagle Model 10 Motorcoach, ale na pohled jej dokáže jako americký výrobek zařadit každý. Stříbrná barva, ozdobné poklice a prolisy na bocích, tak nějak si představujeme klasický americký autobus. Jen by ti znalejší čekali modré barvy a na boku chrta, symbol autobusů Greyhound, designových klenotů tamní produkce. Princův autobus místo toho sází na fialovou, protože v tomto autobusu absolvoval turné k desce Purple Rain v letech 1984 a 1985.

Foto: Mecum

Fialová na obytňáku opravdu dominuje

Samozřejmě to není obyčejný linkáč s hromadou sedadel, ale výrazně upravený obytný automobil. Najdete v něm to nejlepší, co si majitel mohl v polovině osmdesátých let objednat. V autobusu je koupelna s toaletou, ložnice, kuchyňka a velký rozkládací gauč, který se dá změnit na další lůžko. Barevné schéma je jasné, koberce, závěsy a část osvětlení jsou také fialové. Ve výbavě je i třízónová klimatizace.

Foto: Mecum

Fialový luxus je i uvnitř

Po absolvování turné Prince autobus prodal, ten ale nebyl nikdy komerčně využíván, takže je ve skvělém stavu. Jeden z předchozích majitelů jej citlivě modernizoval instalací velké televize a bezdrátového internetu. O provoz se postará naftový generátor, přídavné akumulátory a nezávislé přídavné vytápění. Díky tomu v něm bude bydlení o něco příjemnější.

Autobus pohání turbodiesel Detroit Diesel 6V92 s výkonem 270 koní a točivým momentem 1 000 Nm už od 1 400 otáček. Sílu na kola přenáší automatická převodovka. Řidiči pomáhá armáda posilovačů a motorová brzda. Přední sedadla pocházejí ze soukromých tryskáčů a zajistí velmi pohodlnou jízdu. Autobus zamíří do aukce u aukční síně Mecum už příští měsíc, zatím ale ani neuvedla odhadovanou prodejní cenu.

Reklama

Související témata:
Načítám