Hlavní obsah

Vytuněné Audi RS 6 zastíní zrychlením na 300 km/h i Veyron

Foto: YouTube - AutoTopNL

Extrémně výkonná Audi RS 6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuning může mít různé podoby. Může jít o obrovské díly karoserie, samolepky nebo třeba výkon. Dnes vám ukážeme tuning, který ztělesňuje poslední jmenované, tedy výkon. A rovnou opravdu extrémní, který jde v případě této konkrétní Audi RS 6 také ruku v ruce se skvělým zvukem.

Článek

Není to tak dlouho, co jsme vám říkali o upraveném Volkswagenu Jetta z Rychle a zběsile, který je na prodej. Také jsme vám říkali, že právě tato filmová série rozpoutala vášeň široké veřejnosti pro tuning. Dost možná ta chuť po úpravách začala tímto filmem i v případě úpravce Audi RS 6, kterou vám dnes chceme ukázat. Nečekejte ale velká a nefunkční přítlačná křídla nebo výrazné polepy. Tady bylo vše vsazeno na výkon.

Až sama automobilka umí s RS 6 udělat hotové divy. V tuto chvíli Audi připravuje nejnovější generaci zmíněné pekelné hračky a podle všeho bychom se jí mohli dočkat už začátkem příštího roku. Zatím uniklo jen několik málo informací, z nichž je zřejmé, že novou RS 6 bude pohánět dvakrát přeplňovaná V8 o objemu 4 litrů, která bude na všechna kola posílat výkon minimálně 600 koní.

Než se ale téhle hračky dočkáme, musíme vydržet a spokojit se právě s tuningem. I když tento tuning vás rozhodně bude bavit. Specialisté na motorové úpravy Klasen Motors se rozhodli z RS 6 vymačkat absolutní maximum, a to se jim povedlo na výbornou. Po sérii úprav motoru, montáži nového výfukového systému od společnosti Akrapovič a výměny řady dalších dílů totiž z předchozí generace RS 6 dostali výkon doslova neuvěřitelných 1 012 koní a točivý moment 1 107 Nm. V praxi pak vytuněné Audi zvládne zrychlení z klidu na 100 km/h za 2,8 sekundy a na 300 km/h se dostane za 19,5 sekundy. A to je mimochodem lepší čas, než jaký je schopno zajet Bugatti Veyron! V tomto případě jsme ale uneseni i skvělým zvukem, takže volume doprava!

Reklama

Související témata:
Načítám