Hlavní obsah

Vyparáděný Volkswagen Polo Harlekin se vrací!

Foto: Volkswagen

Nizozemský importér VW připravil speciální pestrobarevnou verzi nového Volkswagenu Polo – navazuje tak na pozapomenutý model z půlky devadesátých let. Najde se dost odvážlivců, kteří by ho chtěli, aby se začal vyrábět?

Článek

Často si stěžujeme, že jsou moderní auta nabízena jen v samých obyčejných barvách – bílá, černá a všech 50 odstínů šedé mezi tím. Nuda! Máme rádi, když jsou auta barevná, jejich design je pak výraznější, silnice barevnější a svět rázem veselejší. Volkswagen si to uvědomil a připravil speciální barevnou edici Pola. Možná ale stačilo, kdyby si tu výraznou barvu vybral akorát jednu…

Přivítejte Polo ve speciální edici Harlekin, které prostě hýří barvami – žlutá, zelená, modrá, červená… každý panel karoserie je nalakovaný jinou barvou. Touto barevnou rozšafností připomíná pestrobarevně oblečenou postavu komického sluhy harlekýna z italské comedia dell'arte. Především ale navazuje na dřívější stejnojmennou a stejnobarevnou edici Pola z roku 1995.

Foto: Volkswagen

Jsou si podobní jako vejce vejci

Ta vznikla jako hravý projekt továrních zaměstnanců, který měl přitáhnout pozornost, ale nebyl plánován do produkce. Jenže zájem zákazníků vedení VW přesvědčil a nakonec se pestrobarevné Polo Harlekin prodávalo v limitované (a očíslované) 1000kusové edici, která se následně rozrostla na celkový počet 3 806 vyrobených kusů. Říká se, že nizozemská policie jednou zastavila řidiče v Polu Harlekin jen proto, aby se podívala do registrace, jakou má v techničáku uvedenou barvu.

Foto: Volkswagen

Líbí se nám auta, která se neberou příliš vážně

VÍTE, ŽE…

Existovaly celkem čtyři různé barevné variace a zákazníci si při objednávce nemohli vybrat. Bylo pro ně proto překvapením při dodání, která z nich připadla právě jim. S barevným exteriérem korespondoval samozřejmě i barevnější interiér.

Nyní se po letech tento koncept rozhodl zopakovat nizozemský importér (paradoxně se původní verze v Nizozemsku nikdy oficiálně neprodávala) s nejnovější generací Pola. Zatím jde o jediný exemplář, ale pokud dost zákazníků projeví zájem, mohlo by se Polo Harlekin znovu vrátit do produkce. Trochu z toho bolí oči, ale má to styl – rádi bychom ho viděli na silnici. Ale měli byste odvahu si ho objednat?

Jak se vám líbí pestrobarevné Polo Harlekin?
Zamiloval jsem se
28,6 %
Docela pěkné
36,2 %
Vypadá divně
10,3 %
Jdu si vymýt oči savem
24,9 %
Celkem hlasovalo 329 čtenářů.

Reklama

Načítám