Hlavní obsah

Východní blok obsadil kemp v Hnačově (fotogalerie)

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O minulém víkendu se rozjela srazová sezóna, ale teprve až ten současný ukázal, jakým způsobem stoupá zájem o veterány, srazy a další podobné akce. V průběhu této soboty a neděle jsme napočítali na osm různých srazů, ale naše redakce stačila maximálně na pět. Prvním, na který jsme vyrazili, byl 3 ročník srazu socialistických vozů v kempu Hnačov, kousek za Klatovama.

Článek

V Hradci byl jeden sraz zaměřený přímo na auta značky Škoda, ale v Hnačově to bylo o něco zajímavější. Tady se v průběhu celého víkendu sešlo hned několik různých značek. Vlastně nejen automobily, ale také nákladní stroje, motocykly, prostě všechno, co jezdilo ve východním bloku za komunistů. Bylo to takové krásné vzpomínání, takový návrat do minulosti. Všechno začalo v pátek podvečer, kdy do kempu dorazili první skalní fanoušci socialistických vozů a ti, kteří si chtěli užít celý víkend. Ubytovali se v kempových chatkách a večer trošku popili. To hlavní ale přišlo v sobotu. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Už od dopoledne se začali sjíždět další příznivci historických vozů z dob socialismu a kolem desáté, už od vjezdu do kempu stála několika set metrová kolona. Tu stovka, za ní stodvacítka, Moskvič nebo pincek a Jawa. Všichni nadšení a natěšení na to, aby svůj stroj ukázali. Sobotní dopoledne doprovodilo nádherné počasí, takže atmosféra byla úžasná. Uvnitř kempu bylo připravené pódium, ze kterého se podávali informace a také velké množství stánku pro občerstvení návštěvníků i účastníků. Pořadatelům dáváme poklonu za špičkovou organizaci. Vstupné pro návštěvníky bylo jen 100 Kč a pro účastníky 300 Kč za auto, ve kterých byl i upomínkový dárek a plaketka. V loňském roce udělali pořadatelé rekord s počtem 402 strojů a podle fronty před kempem bylo jasné, že jich letos bude ještě více. Sraz socialistických vozů a strojů nás příjemně překvapil. V jednu hodinu došlo na spanilou jízdu, na kterou se přihlásilo velké množství účastníků. Ty se vrátili až kolem 17:00 a pak už začala volná zábava. 

Reklama

Načítám