Hlavní obsah

Vůbec netuší, co se děje za nimi - video z policejní honičky

Nejnovější video zachycující policii nahánějící zdrogovaného řidiče Prahou nám ukazuje kromě toho, že si dopravní hlídky opět udělaly z ostatních lidí na silnici živé štíty, zejména bídný přehled řidičů o situaci za nimi.

Článek

K tomuto článku mě vlastně inspirovalo nejen tohle čerstvé video z Prahy, ale rovněž nedávná zkušenost z pražské Jižní spojky. Již z dáli jsem za sebou viděl blikat světla sanitky, která ale nejela nikterak extrémně rychle a trvalo tak několik kilometrů, než se dostala skrze hustou dopravu až ke mě. Přestože se diodové majáky i z dálky vypalují do sítnice, řada řidičů byla vyloženě překvapena, že najednou je za nimi vůz s předností jízdy, což je pro mě zcela nepochopitelné, zejména když lze slyšet i sirény.

Podobně je tomu i na tomto videu, kde se již policejní auta pohybují rychleji, ale přece jen je princip stejný. Opět je více než malá část řidičů, kteří registrují policejní vozy na poslední chvíli a ještě uhýbají často nelogicky. O tom, že řidiči nevidí, jak se na ně vysokou rychlostí řítí Volkswagen Sharan, raději pomlčím. Zákrok policie pak byl vyloženě "tradiční", uzavřeli kus silnice, kde nebozí lidé čekali, až do nich zdrogovaný řidič zezadu narazí. Ten naštěstí zastavil a poničil jen jedno či dvě auta, zatímco tři policejní vozy nabouraly do sebe navzájem, včetně jedné neoznačené stíhačky. No, kdo by to byl čekal, že? Některá média nazvala ono zastavení dopravy na Strakonické ulici vychytaným "policejním trikem", my bychom to však nazvali spíše hazardem s životy bezmocných nevinných lidí.

Reklama

Načítám