Hlavní obsah

Volkswagen T6 Nest by Egoe - Promění se v ložnici a kuchyni

Volkswagen T6 Nest by EgoeVideo: Jakub Rejlek

 

Nejprodávanějším campingovým autem je Volkswagen California, který letos slaví 68 let od představení první verze T1. Tento velmi oblíbený obytný „busík“ je však ve své nejnovější verzi pro většinu nedostupný z důvodu vysoké ceny. Volkswagen má však geniální řešení.

Článek

Cena modelu California se často s maximální výbavou šplhá ke dvěma milionům, za což si můžete pořídit klasický obytný vůz nebo nějaká luxusnější auta. Navíc si zmenšíte obsazenost vozu na čtyři cestující, pokud máte uvnitř vestavbu od firmy Westfalia s rozměrnou kuchyňskou linkou a odkládacími prostory. I proto se Volkswagen v České republice rozhodl připravit jedno zajímavé řešení v podobě modelu T6 Nest by Egoe.

Označení T6 znamená, že jde o osobní dodávkový vůz Transporter šesté generace, který umí nabídnout přepravu až 9 osob nebo velkého množství nákladu. Nest by Egoe zase informuje, že se v zadní části nachází geniální vestavba o hmotnosti 97 kg, která na malém prostoru dokáže nabídnout téměř všechno, co nabízí luxusnější a také dražší California. V boxu o velikosti 110 nebo 120 mm podle šířky auta se totiž nachází dvouplotýnkový vařič, dřez s vodovodní baterií, lednička, dvě 12litrové nádoby na čistou vodu s ponorným čerpadlem, několik důležitých odkládacích prostor a zároveň i rozkládací rošt pro postel, na které se v pohodě vyspí až trojice dospělých.

Trošku to na nás působilo jako nábytek z Ikea, akorát s tím rozdílem, že tahle vestavba je od české firmy a byly na ni použity pouze materiály a doplňky kompletně vyrobené a dodané v České republice. Další nespornou výhodou zmiňované skládačky je možnost jejího přemístění do jiných modelů T6. Můžete tak kupříkladu prodat pouze samotný vůz a přestavbu si klidně přenést do nově koupeného Transporteru. Je to chytré a efektivní řešení, které vás přijde na zhruba 74 000 Kč. Za Volkswagen Transporter pak můžete v základu zaplatit jen zhruba polovinu ceny Californie.

Reklama

Související témata:
Načítám