Hlavní obsah

Volkswagen T-Cross naživo - Světová premiéra v Amsterdamu

VW T-Cross

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejmenší SUV značky Volkswagen má velké ambice a podle toho vypadala i jeho světová premiéra. Byla pompézní, vychytaná a nechyběly ani celebrity. Jenže co samotné auto? To je v podstatě zvednutým Polem s vlastním stylem.

Článek

Amsterdam se stal tím místem, kde se světu ukázalo nové nejmenší SUV Volkswagenu zvané T-Cross. Někteří sice říkají, že SUV je příliš honosné označení pro vůz, který nemá pohon všech kol, jenže v dané třídě je čtyřkolka raritou. Ostatně zákazníci prý více preferují jen jednu poháněnou nápravu, byť nám by se alespoň jedna varianta 4x4 líbila. Pod kapotou navíc najdete konvenční motory, tedy tři benziňáky a jeden diesel.

Volkswagen říká, že T-Cross bude populární celosvětově, a značka s ním má velké plány. Není tedy divu, že představení byla jedna velká moderní vizuální show s řadou hostů a novinářů z celého světa. Mezi nimi jsme s kamerou nechyběli ani my. Výsledný vůz zaujme širokým postojem a originálním ztvárněním zádi, kde se objevuje pruh světel přes jeho celou šířku, byť prostřední část jsou jen odrazky. Jinak je to však typický Volkswagen, který jede na spíše konzervativnější linii a třeba v interiéru bude vše jasně povědomé majitelům koncernových vozů. Zajímavá je rovněž variabilita, která umožňuje například složit i přední spolujezdcovo sedadlo pro prodloužení nákladového prostoru. Více však již přímo ze světové premiéry v našem videu.

Reklama

Načítám