Hlavní obsah

Prohlédněte si Volkswagen Nivus. Nahradí SUV oblíbené Polo?

Foto: Volkswagen

Kompaktní SUV Volkswagen Nivus sdílí základy s modelem Polo a přijede také do Evropy

Takzvaná německá fabie, Volkswagen Polo, má zřejmě problém. V Jižní Americe debutuje Volkswagen Nivus, který se brzy dostane do Evropy, kde reálně ohrozí malý německý hatchback. Není těch SUV však už trochu moc?

Článek

Volkswagen ukázal své nejnovější SUV, které bylo vyvinuté v Brazílii pro Jižní Ameriku a další mezinárodní trhy, Evropy nevyjímaje. Nivus sdílí platformu MQB s modely Polo a Virtus (Polo sedan) a na náš trh se dostane nejspíš v druhé polovině příštího roku.

Designově atraktivní vozidlo nabídne vyšší světlou výšku, ochranné oplastování a podle výrobce půjde o jedno z nejprostornějších vozidel svého segmentu. Což potvrzuje i prostorný kufr o objemu 415 litrů.

Foto: Volkswagen

Design mluví současným jazykem značky, proto je vůz jasně identifikovatelný

SUV je laděné do čím dál populárnějšího stylu kupé, nabídne diodové osvětlení, módní doplňky a 17palcová litá kola. Nivus je díky délce 4 226 milimetrů delší než T-Cross a disponuje rozvorem 2 566 milimetrů. Šíře činí 1 757 milimetrů a výška jen 1 493 milimetrů.

Uvnitř jde prakticky o Volkswagen Polo. Palubní desce dominuje 10palcová dotyková obrazovka a místo klasických budíků budete moci mít 10,25palcový digitální přístrojový štít. Infotainment se jmenuje Volkswagen Play a je speciálně navržen v Brazílii.

Foto: Volkswagen

Kabina vypadá takřka stejně jako v Polu

Podobně jako ostatní vozidla koncernu přišlo multimediální centrum o fyzické ovladače. Systém disponuje on-line konektivitou, specifickými aplikacemi a pamětí o kapacitě 10 gigabajtů. Nechybí ani kompatibilita se systémy Apple CarPlay a Android Auto.

V Jižní Americe se pod kapotou vozu objeví litrový tříválec buď o výkonu 116 koní, případně bude k mání i 128koňový motor spalující také biolíh. Ekologická varianta je spárovaná s šestirychlostním automatem a pohonem předních kol. Čtyřkolka není v plánu. V rámci bezpečnosti se můžete těšit na systém hlídání hlídání únavy řidiče, elektronickou stabilizaci, bezklíčkový vstup i start, adaptivní tempomat, samočinné brzdění a parkovací kameru.

Volkswagen bude vyrábět Nivus v Jižní Americe v brazilském městě Anchieta. Detaily evropské specifikace budou zveřejněny později. Tak či onak jde o další SUV do party, které může pohřbít oblíbené Polo přezdívané též německá fabie.

Vás se ptáme, není těch sportovně-užitkových vozidel trochu moc? Napište nám svůj názor do komentářů.

Reklama

Načítám