Hlavní obsah

Volkswagen CC 2018 a faceliftovaný Golf prozrazeni únikem!

Foto: Archiv Garáž.cz

Dvě velké novinky Volkswagenu již nejsou tajemstvím, a to díky obrázkům z palubního počítače vozů. Odhaluje se tak nejen modernizovaný Golf, kde se však zas tak mnoho nezměnilo, ale i zcela nová generace zploštělého Passatu, tedy modelu CC!

Článek

O tom co vše bude mít nový Golf jsme psali již kdysi. Nicméně opakování je matka moudrosti, očekávejte tedy nové přední a zadní nárazníky, integrované koncovky výfuku, dynamické blinkry, nové diodové přední světlomety i zadní svítilny, jiný design kol a nové barvy. Z hlediska techniky pak přijde litrový tříválec 1.0 TSI, hlavně však patnáctistovka TSI kombinující vypínání válců a Millerovým cyklem, která dostane 130 a 150 koní. Základí GTI posílí na 230 koní, GTI Performance na 245 a model R na 310 k. Novinkou bude rovněž sedmistupňové DSG pro dvoulitrový turbodiesel, GTI a R. Nyní je tohle vše podpořeno i první várkou obrázků od autoblog.nl, na které můžete vidět různé varianty faceliftovaného Golfu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ještě zajímavější je však model CC, tedy dynamičtěji se tvářící Passat, který přichází ve třetí generaci. Zatímco první generace modelu vypadala spíše jako zmenšený Mercedes CLS, nejnovější kus se tvarově podobá Audi A7. Největší rozdíl oproti Passatu dělají nové přední světlomety a splývající záď. Očekávejme tedy podobnou paletu motorů jako u Passatu, pravděpodobně však již s novými jednotkami 1.5 TSI. Vůz by měl přijít na trh až zhruba za rok, již nyní ale můžeme říci, že půjde o zajímavé zpestření na silnicích.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám