Hlavní obsah

Volkswagen Amarok V6 TDI: Šestkrát hurá!

 

V loňském roce nám udělalo radost kde co, včetně automobilky Volkswagen, která pochopila, že do velkých aut patří velký motor. I proto Volkswagen Amarok přišel o čtyřválec a dostal šestiválcový turbodiesel.

Článek

Normálně se většinou těšíme na sportovní auta, ale v loňském roce jsme udělali jednu vyjímku. Volkswagen totiž oznámil, že při faceliftu pickupu Amarok přijde s novým motorem. Větším, šestiválcovým turbodieselem, který nahradí dvakrát přeplňovaný čtyřválec. A tahle informace stačila k tomu, aby Amaroka vystřelila mezi hvězdy pickupů a možná také zařidila, aby se výrazným způsobem zvýšily jeho prodeje.

Ne, že by byl Amarok se čtyřválcem úplně špatným autem, ale co si budeme povídat, v rychlostech od 100 km/h už to nebylo ono. Zvláště, když jste ho pořádně naložili. Scházel mu točivý moment a taková ta medvědí síla, kterou čtyřválec nikdy nedokáže ničím nahradit. A proto je tady šestiválec, s trojicí výkonových variant a navíc za slušnou cenu. Zároveň bude s novým šestiválcem příkladným autem na tahání. To jsme také vyzkoušeli.

Reklama

Načítám