Hlavní obsah

Vkusu navzdory: Tohle Lamborghini vám vypálí sítnici

Foto: Lamborghini

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořídit si Lamborghini je snem nejednoho automobilového nadšence. Jenže někteří si ho nekupují pro jeho uřvaný motor, brutální rychlost nebo divoký charakter. Prostě jen chtějí být vidět. A to Lamborghini umí také velmi dobře, snadno strhne pozornost celé ulice. Ale co když chcete být skutečně nepřehlédnutelní?

Článek

Tohle auto je důkaz, že z extravagantního auta lze udělat ještě extravagantnější. Nebo spíš absolutně nevkusné… Newyorský majitel si totiž své Lamborghini Aventador SVJ nechal opatřit chromovým holografickým polepem, díky kterému byste si tohoto Lamba všimli, i kdybyste byli od narození slepí.

Vypadá to, že klasický chrom už vyšel z módy, takže tento polep disponuje třpytivým efektem, pod určitým úhlem tak kromě chromově stříbrné barvy lze zahlédnout odlesky modré a fialové. Jakoby to nebylo už tak dost výrazné, rozhodl se tento extravagantní nadšenec namontovat ještě LED diody umístěné podél bočních otvorů pro sání a také okolo dveří. Takhle bude zaručeně vidět i z letadla.

Majitel nejspíš čerpal inspiraci z Japonska – tam se v posledních letech (zejména) dvanáctiválcová Lamborghini dostala do kurzu, a tak lze na nočních silnicích v Tokiu spatřit celé gangy podobně blyštivých, zářících, světélkujících a oheň plivajících Aventadorů. Případně jde zahlédnout i starší modely Murciélago, sem tam se objeví i nějaké to Diablo – ovšem ta bývají většinou úprav ušetřena. Jenže v neonových světlech bláznivého Japonska jim to člověk (když tedy zavře obě oči) tak nějak odpustí. Japonsko zkrátka vždycky bylo extravagantní. Ale k New Yorku se to prostě nehodí. Tak možná k Las Vegas...

A je zvlášť škoda, udělat to úžasnému Aventadoru SVJ, momentálně nejrychlejšímu a nejvýkonnějšímu sériově vyráběnému Lamborghini pro provoz na běžných komunikacích, pokud tedy nepočítáme extrémní výběhové verze. Jeho 6,5l atmosféricky plněný V12 dává výkon 770 koní, a svého času Aventador SVJ dokonce držel rekord na Severní smyčce Nürburgringu. Verze SVJ je ještě ostřejší a ještě lehčí, a to i oproti už tak dost nabroušenému Aventadoru SV. Aventador „Super Veloce Jota“ zvládá stovku za stovku za 2,8 sekundy, dvě stě tam jsou za 8,6 sekundy. Odpor vzduchu mu zabrání dále zrychlovat až v rychlosti 349 km/h. Cena jednoho kusu byla 11,5 milionu korun.

Co si o tom myslíte vy? Troufli byste si v chromovaném Lamborghini (nebo jakémkoli chromovaném autě) vyrazit třeba na nákupy? Jeden by si řekl, že už snad nemůže být nic více bijícího do očí než Lamborghini v klasické sytě žluté, případně třeba jedovatě zelené barvě, která se na těchto modelech poslední roky těší velké oblibě. Inu, je to jen důkaz toho, že lidská kreativita (či možná spíš okázalost) opravdu nezná mezí.

Jak se vám líbí chromované Lamborghini Aventador SVJ?
Je to ostuda a hanba
13 %
Konečně se na to dá dívat
6 %
Je mi to jedno
69,5 %
Chtěl bych totéž, ale v růžové
11,5 %
Celkem hlasovalo 11809 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám