Hlavní obsah

Vin Diesel dostal k narozeninám 1650koňový Dodge Charger

Foto: Vin Diesel

Vin Diesel a jeho nový Dodge Charger Tantrum

Série Rychle a zběsile začala nenápadným béčkem s neznámými herci, ale trefila se přímo do černého – rychle se stala kultem, který uctívali nejen fanoušci rychlých a upravených aut, ale akčních filmů obecně. A když má hlavní představitel celé série narozeniny, zaslouží si pořádný automobilový dárek.

Článek

Osm filmů v průběhu 18 let – to už je nějaká doba, kterou spolu strávili hlavní představitelé série Rychle a zběsile. Vin Diesel rád říká, že tým stojící za těmito filmy jsou víc než kolegové z práce, že se z nich stala rodina. A oslava Dieselových nedávných narozenin to jen potvrzuje…

Vin Diesel totiž 18. července oslavil již své 52. narozeniny (utíká to, co?) a od hereckých kolegů a přátel dostal jako dárek úžasný 1970 Dodge Charger upravený od SpeedKore Performance Group. V podstatě jde o kompletně postavený výstavní speciál – skelet je původní, ale šasi je ušité na míru, karbonová karoserie rovněž, interiér s integrovanou bezpečnostní konstrukcí je plný prvotřídní kůže, jemné Alcantary a další porce karbonu.

To nejdůležitější se však skrývá pod kapotou – twin-turbo 9,0 V8 Mercury Racing produkující brutálních 1 650 koní, které pohánějí pouze zadní kola přes šestistupňový manuál. Není divu, že tomuhle děsivému monstru, které neopatrné řidiče sfoukne jako svíčku, říkají Tantrum – v překladu „záchvat vzteku“. Ideální auto pro oslavence, který si ve filmech zahrál Dominica Toretta.

Dominic Toretto, jedna z hlavních postav Rychle a zběsile, má totiž s Chargery bohaté zkušenosti. Hned v prvním díle se objevila přemotorovaná (motor jí doslova koukal z kapoty) bestie, se kterou Toretto skákal přes přejezd těsně před projíždějícím vlakem (a s upravenou Suprou řízenou Paulem Walkerem aka Brianem O’Connerem po svém boku). Další upravený Charger byl i ve čtvrtém a pátém dílu, v šestém to pak byla aerodynamická verze Daytona. V osmém díle The Fate of the Furious si v epizodní roli zahrál právě i tento Charger Tantrum… a po dvou letech od uvedení filmu si auto a jeho řidič k sobě znovu našli cestu.

Pokud se těšíte na další filmy Rychle a zběsile, v plánu jsou hned dva – první s prozaickým názvem Fast & Furious 9 uvidíte na plátnech příští rok v květnu, dosud nepojmenovaný desátý díl zhruba o rok později. Už za týden ale můžete vyrazit na spin-off Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, kde si Vin Diesel ani Dodge Chaerger sice nezahráli, ale dočkáte se ranařů Dwayna Johnsona a Jasona Stathama a ve vedlejších rolích taky nějakých těch aut (třeba McLarenu 720S). Bude to zase pořádná akční jízda!

Reklama

Načítám