Hlavní obsah

Víme, jak budou vypadat Formule 1 pro rok 2022!

Foto: Formula 1

Seriál Formule 1 slibuje pro sezonu 2022 celou řadu změn – ty nejzásadnější budou však vidět přímo na samotných monopostech!

Sezona šampionátu 2021 se nezadržitelně řítí ke konci, a tak všichni postupně začínají upínat svoji pozornost k sezoně 2022 – zejména ke vzhledu nových monopostů. Ty budou používat nepatrně odlišná aerodynamická i konstrukční řešení, což se nevyhnutelně podepíše na vzhledu vozů Formule 1 pro následující rok. A všichni se tedy logicky ptají: Jak budou nová auta vypadat?

Článek

Vedení šampionátu se především dušuje, že nová auta budou doslova „navržena pro lepší závodění“. Jinými slovy nám slibují atraktivnější podívanou. S tím, jak sezona 2021 začala nabírat na obrátkách, jsme se postupem času dočkali poměrně pěkných soubojů, nicméně i jezdci souhlasí, že předjíždění – neboli samotná podstata závodění – je poměrně obtížné.

Důvodem je aerodynamika. Současné monoposty za sebou nechávají hodně „špinavého“ vzduchu, jehož turbulence způsobují, že pokud jedete za soupeřem, působí na vaše auto až o polovinu(!) menší přítlačná síla, následkem čehož auto nesedí tak dobře na trati. Proto pro příští sezonu vcházejí v platnost nová pravidla, která upravují aerodynamiku vozů. Další podstatná změna pak spočívá v nových 18palcových nízkoprofilových kolech. Jak se tyto změny podepsaly na vzhledu monopostů? Račte se podívat!

1. Alfa Romeo

2. AlphaTauri

3. Alpine

4. Aston Martin

5. Haas

6. McLaren

7. Mercedes

8. Red Bull

9. Williams

Toť předběžný „nástřel“ toho, jaké vozy se budou prohánět po světových okruzích už příští rok v rámci kalendáře šampionátu Formule 1. Na který z monopostů podle vás bude radost pohledět a kterému naopak nemůžete přijít na chuť? Dejte nám vědět v komentářích. Ba co víc – už máte svého favorita? Stane se mistrem světa a vítězem Poháru konstruktérů starý známý, nebo zbrusu nová pravidla způsobí zajímavý (a popravdě vítaný) zvrat?

Budete sledovat Formuli 1 v sezóně 2022?
Určitě! Sleduji ji každý rok!
74,8 %
Dosud jsem vynechával, ale příští sezónu budu sledovat
4,3 %
Ne, Formule 1 mě nezajímá...
20,9 %
Celkem hlasovalo 2484 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám