Hlavní obsah

Víkend ve znamení NASCAR i veteránů

Foto: Autodrom Most

NASCAR se o víkendu představí v Mostě

Navzdory vysokým teplotám nehodláte jen tak sedět u bazénu? Chcete si vychutnat automobilovou atmosféru? Pak si vyberte z našich tipů na akce, které se konají o nadcházejícím víkendu a voní benzinem a často i spálenými pneumatikami. Rozhodně je z čeho vybírat, protože víkend je přímo nabitý automobilovou kulturou.

Článek

The Evening Drive

Pozor, tato parádní akce se nekoná o víkendu, ale už v pátek večer! Zhruba od 18.30 hod. proběhne u Premium Outlet Prague Airport setkání milovníků klasických aut. Pořádá ho Engine Classic Cars Gallery, které sídlí přímo v outletu a ve svých sbírkách má opravdové automobilové skvosty. Srazu se mohou zúčastnit jakékoliv vozy do roku výroby 1990 nebo zajímavé či ojedinělé vozy do roku výroby 1999. Každý, kdo se chce akce zúčastnit, je povinen poslat přihlášku na e-mail classicdrive@seznam.cz, kde uvede typ vozu, rok výroby a počet osob. Vstupné či jiné poplatky pořadatel nezmiňuje.

Veteranfest 2019 Slavkov u Brna

O víkendu proběhne tradiční veteránská akce, kterou pořádá samotný Zámek Slavkov. Pořadatel očekává velkou účast, proto po příjezdu dbejte jeho pokynů. Mimo jiné zřídil odstavné parkoviště na ulici Bučovická po celé její délce. Najíždět do ní můžete pouze z ulice Tyršova nebo Lidická. Ze směru od Uherského Hradiště / Bučovic bude tato ulice uzavřená. Vše bude řádně značeno dopravními značkami a počítejte se zpoplatněným parkováním (50 Kč/den). K zámku samotnému nejezděte autem vůbec. V rámci akce vás čeká přehlídka krásných historických aut, dobového oblečení, koncerty či tančírna. Vstupné je 140 Kč za dospělého návštěvníka a 100 Kč za děti, seniory či ZTP a studenty.

Sraz majitelů historických a amerických vozidel

Sraz veteránů a amerických vozů na diváckém svahu autodromu Most bude v sobotu součástí závodního víkendu The Most American Show Nascar. Součástí víkendu budou také divácky velmi atraktivní souboje nádherných historických vozů všeho druhu i stáří, a to včetně monopostů excelujících v minulém století na věhlasných světových okruzích.

NASCAR Whelen Euroseries v Mostě

A jeden z top tipů nadcházejícího víkendu. V Mostě na okruhu se představí parádní speciály NASCAR. Na rozdíl od jejich amerických kolegů, kteří krouží po oválech, evropská verze závodů využívá sílu aut na známých okruzích. Celkem se pojedou 4 závody a v letošní sezoně ozdobil evropskou sérii NASCAR i Bobby Labonte, šampion nejvyšší americké ligy NASCAR z roku 2000. Za svou kariéru zde absolvoval 729 závodů a vydělal více než 81 milionů dolarů. V NASCAR Whelen Euroseries se dříve objevili i bývalý pilot F1 Alex Daffie nebo Mathias Lauda, syn trojnásobného šampiona F1 Nikiho Laudy. Vstupné pro děti na jeden den (sobota/neděle) je 90 Kč, pro dospělého 290 Kč. V pátek je vstupné 50/150 Kč.

Brno Revival – festival rychlosti mezi pavilony

O víkendu se v Brně na výstavišti v okolí pavilonu A proženou závodní speciály, a to jak auta, tak motocykly. Jde o společenský sportovní podnik, který představí ušlechtilou krásu sportovních a závodních vozidel v pohybu. Jednodenní vstupné je 250 Kč. Pro děti od 6 do 15 let 100 Kč. Areál bude otevřený pro veřejnost v sobotu 9 až 19 hodin, v neděli 8 – 18 hod.

Rataják 2019

V Ratajích nad Sázavou proběhne 9. ročník jízdy historických motorek a automobilů do vrchu Rataják. Na trati se představí rozličná plejáda strojů, v drtivé většině starších 50 let. A pozor! Pořadatel nepřijímá stroje se smutnými řidiči. Vstupné je zdarma.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám