Hlavní obsah

Velký srovnávací test všech verzí korejského GT Kia Stinger.

 

Automobilka Kia dosud nepatřila k výrazným značkám. Nastal ale nejvyšší čas to změnit. Lepší image Kie má zajistit atraktivní zadokolka, která si neklade za cíl vysoké prodeje. Jen u nás uvidíte největší srovnávací test všech tří motorizací.

Článek

Kia Stinger patří bezesporu k nejočekávanějším automobilovým novinkám tohoto roku. Možná trochu nečekaně, protože se většinou těšíme na auta z německé nebo italské produkce. První korejské GT přichází na český trh ve třech motorizací a nás zajímalo, která z nich je nejlepší.

Vybírat můžete od vrcholného benzínového šestiválce 3.3 l, který disponuje výkonem 370 koní a pohonem všech kol, přes základní benzínové turbo o objemu 2.0 l s výkonem 255 koní a výhradně pohonem zadních kol, až po pravděpodobně nejprodávanější variatu - čtyřkolku s naftovým motorem 2.2 l a výkonem 200 koní.

Foto: Archiv Garáž.cz

Abyste měli co nejpřesnější přehled o tom, která z variant je nejlepší, vyzkoušeli jsme si krátký sprint a následně každý z nás vzal svoje auto do prostředí, kde je mu to nejpřiroznější. S nejvýkonějším šestiválcem driftoval Ondra na letišti, benzínové turbo protáhl Rejloš po okreskách a naftového Stingera jsme proveřili na dálnici. Vše podrobně uvidíte v našem jedinečném videotestu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Stinger nám udělal radost. Ačkoliv musíme objektivně přiznat, že svoje mouchy má a to nejlepší, na co jsme se těšili, tedy vrcholný model GT s šestiválcem pod kapotou, se na náš trh dodává pouze jako čtyřkolka. Pro variantu pouze se zadním pohonem si musíte dojet do USA nebo Velké Británie. Přesto je to vynikající počin a model, který může změnit pohled na korejskou automobilku, a taková překvapení nás prostě baví.

Reklama

Načítám