Hlavní obsah

Subaru Outback 2.5i EyeSight - Poctivé oldschool kombi

Subaru Outback 2.5i

 

Subaru Outback je hodně specifické auto, ke kterému si musíte najít cestu nebo nejlépe k němu dozrát. Je to totiž dnes již ohrožený druh. Poctivý staromilec, který se stále drží osvědčených tradic a hodnot.

Článek

Poctivé a robustní auto, které se nezalekne terénu a v dnešní době příjemně překvapí bytelností. Už jako nové totiž působí, že bez problémů najede půl milionu kilometrů. Není to bakeliťák, ale poctivý oldschool kombík. Filozofie japonské značky se už dlouhodobě zaměřuje na to, co je pro řidiče nejpodstatnější. Bezpečnost a jízdní vlastnosti. Ten první bod podporuje systém Eye Sight (řidičovy druhé oči), který se do Outbacku nově dodává již od základní výbavy. Jak tento pomocník funguje v praxi, jsme si vyzkoušeli ve videotestu.

Druhým pilířem každého vozu Subaru jsou jízdní vlastnosti se skvělým systémem pohonu všech čtyř kol. Jenže Outback není poctivým autem jenom na polňačce nebo v terénu. Jízda s 2,5litrovým motorem Boxer vás potěší také na okresce, a to i přes komplikovanou automatickou převodovku Lineartronic. Na ni si musíte zvykat, přizpůsobit se jejím vlastnostem - a to není pro každého. Čím tedy může Outback překvapit?

Tak co? Je to kombík jaký chcete, nebo je pro vás moc specifický? 

Reklama

Načítám