Hlavní obsah

Škoda Karoq 2.0 TDI - Čím nás nová Škodovka překvapila?

 

První vyrobená auta se pomalu dostávají ke svým majitelům a Škoda už hlásí enormní zájem. Z nového modelu Karoq bude bezesporu prodejní bestseller. Po prvních kilometrech nás překvapilo, že Karoq si v mnohém vyšlápne i na většího Kodiaqa.

Článek

Nové středně velké SUV je vlastně takovou zvýšenou alternativou k Octavii. V době, kdy propuká evropský boom kategorie SUV, se jedná dost možná o nejzásadnější model značky. Má být menší a levnější než Kodiaq, ale stále prostorný a pohodlný pro rodinu. Vůz byl spolu se Seatem Ateca vyvíjen v Česku, rozdíly ve srovnání se španělským vozem jsou však patrné nejen ve vnitřním a vnějším designu. Vývojáři se snažili autu vetknout svébytný charakter, a to zejména naladěním podvozku.

Pro první seznámení jsme měli k dispozici notoricky známý motor 2.0 TDI o výkonu 150 koní, který byl spojen se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG a pohonem všech kol. Jedná se o prostřední turbodiesel, v nabídce je totiž ještě šestnáctistovka TDI se 115 koňmi a silnější dvoulitr se 190 k. Nabídku doplňují benzinové varianty, tedy litrový tříválec se 115 koňmi, který roztáčí jen přední kola, a nová čtyřválcová patnáctistovka TSI se 150 k. Jestli přijde i dvoulitr TSI, zatím nevíme, ale Ateca jej má.

Jak auto jezdí, proč nám nastavení podvozku vykouzlilo úsměv na rtech a v kterých ohledech je Karoq lepší než Ateca a Kodiaq? Vše podrobně v první jízdě Ondry Chamilly.

Reklama

Načítám