Hlavní obsah

Velký přehled elektromobilů a jejich dojezdů

Foto: Garáž.cz

Největší překážkou rozvoje elektromobility byl zatím velmi omezený dojezd. Jenže s přicházející novou generací aut poháněných elektřinou se situace razantně zlepšuje a elektromobily se stávají použitelnými i mimo město na delší vzdálenosti. Přesvědčte se sami v našem velkém přehledu dojezdů elektromobilů na českém trhu.

Článek

Jaká porce kilometrů by vás zbavila strachu z omezeného dojezdu? Obecně se jako limit pro přijetí elektromobilů širokou veřejností hovoří o hranici 500 km, skuteční zájemci o elektromobily však v dotaznících automobilek odpovídají většinou porcí 300–400 km. Víc na jeden zátah stejně najedete jen výjimečně a rozšiřující se rychlonabíjecí infrastruktura to kdyžtak jistí. Do (pří)městského provozu vám ale stačí mnohem menší dojezd.

To ostatně reflektuje nabídka elektromobilů na českém trhu, která čítá široké spektrum aut od městských mrňousů přes kompaktní hatchbacky a crossovery až po velká luxusní SUV s dojezdem od stovky až po šest stovek kilometrů. Vybere si tak skutečně každý. Název každého modelu, společně s maximálním dojezdem a základní cenou, naleznete vždy v popisku u fotografie v galerii.

Městská mini

Kompaktní vozy

Luxusní vozy

Kompaktní crossovery

SUV

Luxusní SUV

MPV a vany

Pokud byste se obtěžovali s počítáním všech aut v našem seznamu, došli byste k celkovému počtu více než 40 modelů, které si můžete již teď nebo v blízké budoucnosti na českém trhu pořídit. To je už velmi utěšené číslo, které se bude rychle zvyšovat (a jejich cena snad podobně svižně snižovat) – stejně jako se bude navyšovat jejich dojezd. Sami jsme zvědaví, co nám budoucnost přinese, ale určitě nás nezklame...

Reklama

Načítám