Hlavní obsah

Velký motor v malém Cliu RS možná bude!

Foto: Archiv Garáž.cz

Pamatujete si ještě na koncept Clio R.S. 16, který byl představen při Grand Prix Monaka v roce 2018? Všichni nadšenci do aut skákali radostí, protože Renaultu Sportu nacpali motor z většího Mégane RS do malého Clia. Divoch byl na světě!

Článek

Tohle auto jsme hodně chtěli. Šlo o Clio RS, které mělo dostat motor z nejlepšího Mégane RS předchozí generace. Tedy přeplňovaný čtyřválec s výkonem 275 koní. Ostré Clio mělo pořádně roztažené blatníky a větší křídlo, ale hlavně tu nejlepší techniku, kterou sportovní oddělení Renaultu nabízelo. Samozřejmě k tomu pořádně vyladěný podvozek, aby zvládlo větší přísun výkonu a točivého momentu. Prostě vypadalo bombasticky a všichni automobilový nadšenci prosili Renault, aby nabušené Clio RS vyrobili. Nestalo se a zůstalo pouze u konceptu, který sloužil jen jako propagace ostrých Renaultů. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Jenže teď se objevila nová informace, že by se ostré Clio RS s větším motorem mohlo objevit. Tentokrát však nepůjde o kombinaci se starým přeplňovaným dvoulitrem, ale malé Clio by mohlo dostat nový motor 1,8 Turbo, který se poprvé objevil v znovuzrozeném kupé Alpine A110. Následně se dostal do nového Mégane RS a teď by se mohl objevit i v malém Cliu RS. Zatím se neví, jestli to bude ještě ve staré generaci nebo už v té nové, která se poprvé veřejnosti představí na podzim v Paříži. My si myslíme, že to bude až v nové generaci, která bude na nový motor připravena. Každopádně je to velmi dobrá zpráva. Zatím se hodně spekuluje ohledně výkonu, ale zřejmě půjde o variantu s maximem do 250 koní. Přeci jen nemůže mít menší Clio RS podobný výkon jako nejlepší Mégane RS. Takže počítejme, že to bude někde mezi 225 a 250 koní. 

Reklama

Načítám