Hlavní obsah

Velké SUV Subaru je tady, jmenuje se Ascent a má nový motor!

Foto: Archiv Garáž.cz

Jsou to již téměř 4 roky, co se z trhu stáhl model Subaru Tribeca. Nyní však přichází jeho nástupce Ascent. Tohle je největší kdy vyrobené SUV od Subaru a míří tam, kde se značce daří nejvíce, tedy do Severní Ameriky.

Článek

Má tři řady sedadel, obrovské rozměry a umírněný styling. Subaru Ascent je nové největší SUV značky, nahrazuje dřívější Tribecu a cílí na americké rodiny. V Evropě se jej tedy nejspíše nedočkáme, ale i tak je tohle auto zajímavé. Používá totiž úplně novou přeplňovanou jednotku.

Jedná se již tradičně o čtyřválcový boxer, avšak nyní o objemu 2,4 litru. Motor s přímým vstřikováním dává maximální výkon 260 koní a točivý moment 375 N.m. Převodovka je již tradičně typu CVT, má však osm přednastavených stupňů. Nechybí pochopitelně ani symetrický pohon všech kol s vektorováním točivého momentu. S tímto pohonným ústrojím můžete táhnout brzděný přívěs o hmotnosti až 2267 kg. Stejně jako ostatní modely značky, i tohle SUV přichází s bezpečnostním systémem EyeSight.

Foto: Archiv Garáž.cz

Přesně pětimetrové sedmimístné SUV tak zcela jistě zaujme velkou část zákazníků v USA, kteří si značku Subaru oblíbili. Ostatně Severní amerika je pro japonského výrobce s obrovským náskokem největším trhem a to, co tam Subaru prodá za jeden měsíc, připadá v Evropě na celoroční produkci.

Reklama

Načítám