Hlavní obsah

Ve staré továrně našli poklad. Krásný Packard z roku 1927

Foto: IronTrap Garage

Zapomenutý Packard v továrně

My víme, že se to děje, přesto nám hlava nebere, jak je možné, že tak často. Máme dnes pro vás další zcela zapomenuté auto, které bylo úplnou náhodou nalezeno v opuštěné továrně. Před pár dny jsme vás informovali o klasických Bugatti nalezených také za pozoruhodných okolností, dnes vám ukážeme Packard z roku 1927.

Článek

Můžete nám, prosím, konečně už někdo vysvětlit, jak se k takovým zapomenutím automobilovým skvostům dostat? Jak je najít? Podle toho, jak často se o takových nálezech mluví, to totiž vypadá, že je to velmi jednoduché, jenom my stále nevíme, jak na to. Jako v tomto případě, který má za sebou ale velmi hezký příběh. Tak už to ale s těmi opuštěnými a nalezenými auty bývá a nezbývá než doufat, že se z toho nakonec nevyklube tak trošku podvod, jako tomu bylo se starými BMW, které před pár týdny vyvolaly vlnu zájmu o Rumunsko.

Zatím tomu však nic nenasvědčuje. Ale vezměme to hezky od začátku. Ta továrna, ve které bylo auto nalezeno, dříve zpracovávala kovy a textil a je ve Philadephii. Je už několik desítek let opuštěná, ale stále ve vlastnictví jedné jediné rodiny. I sama ta budova je krásným historickým kusem, který ovšem v sobě ukrýval tajemství v podobě Packardu Six Sedan z roku 1927. Úplně první majitel jej prodal v roce 1940 majiteli továrny. Ten s ním řadu let jezdil, ale po několika letech se auto porouchalo a on neměl čas ho opravit.

Nejprve vůz zaparkoval v rodinném sídle v Connecticutu, kde ovšem časem začal překážet. A tak jej v roce 1974 odvezl do továrny, kde skončil zaparkovaný v jedné z hal. A od té doby tam auto stálo a padal na něj prach. Továrnu po čase museli zavřít a většinu věcí odvézt. Auto ovšem na svém místě zůstalo, protože ho prostě nebylo kam dát. Packard má tak do dnešních dnů najeto jen 10 tisíc mil, tedy asi 16 tisíc kilometrů a stále má tu jednu jedinou závadu na řízení, kterou měl i před těmi lety.

Celých 45 let na auto nikdo nesáhl, opravdu na něj asi zapomněli. Až syn původního majitele na poklad před několika měsíci znovu narazil a rozhodl se, že ho znovu dostane na světlo světa. A prodá jej, jak jinak. Nejprve ale Packard musí projít velkou renovací, nicméně to nevypadá, že by byl v nějak extra špatném stavu. Ano, péči bude potřebovat, ale tak krásný kus automobilové historie si zaslouží cokoliv, co jen bude potřebovat. Tak uvidíme, kdy a kde se k prodeji objeví. A hlavně za kolik. Málo to totiž rozhodně nebude.

Reklama

Související témata:
Načítám