Hlavní obsah

Ve Škodovce podrobili ostré Fabie R5 netradičním testům

Foto: Škoda Motorsport

Škoda Fabia R5

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je těžké být profesionálním závodním pilotem. Musíte dodržovat přísnou životosprávu, musíte se neustále zlepšovat, za každých okolností být milý a profesionální. Ale čas od času to chce upustit páru, pobavit se a ukázat, že máte smysl pro humor a umíte se odvázat. Přesně tak to udělali piloti týmu Škoda Motorsport.

Článek

Lehké zpestření závodnického drilu si před pár dny střihla závodní dvojice Kalle Rovanperä a Juuso Nordgren i se svými navigátory a závodními speciály Fabia R5. Pokud byste řekli, že jsou tihle závodníci seversky chladní a možná trochu nudní, zatraceně byste se mýlili. Závodění a benzín mají v krvi, a tak se tímto extrémně náročným sportem umí i bavit. A jak dobře! Rozhodli se, že své speciály vystaví velmi netradičním výzvám. Nejprve se vedle sebe postavili na sprintu, pak s auty hráli fotbal, a nakonec se vyřádili i jejich navigátoři, ovšem s RC modely.

1. Tak trochu jiný sprint

Také byste si mysleli, že sprint je vlastně jen velmi rychlá jízda rovně? A že na něm nic moc není, když to zvládají mladí kluci na kdejakém tuningovém srazu? V případě Fabií R5 ovšem nešlo jen o jízdu v přímce, ale také o otočku uprostřed trati. Rázem se obyčejný sprint změnil na zajímavý souboj.

2. Fotbalové utkání

Říká se, že co Čech, to expert na pivo a fotbal. Podle tohoto videa to ale vypadá, že i finští mladíci mají honění se za kulatým nesmyslem v krvi. A to ani nemusí vystoupit z auta. Pro většinu řidičů by to bylo něco nemyslitelného, ale rallye jezdci mají perfektně nacvičenou práci s ruční brzdou a jízdu smykem, takže dokáží svůj vůz použít i jako kopačku.

3. Navigátorský souboj v malém provedení

Není to tak dlouho, co jsme vám ukazovali, jak se malé, ale neskutečně rychlé RC modely proháněly přímo po továrně Škody Auto. Tentokrát se modýlky, jejichž jízdu měli v rukou navigátoři, ukázaly na reálné trati. V cíli pak přebral štafetu jezdec s opravdovým vozem Fabia R5.

Reklama

Související témata:
Načítám