Hlavní obsah

Variabilní obytný vůz pojme až 7 nocležníků

Foto: Knaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka obytných aut je neuvěřitelně široká, ale málokterý pojízdný byteček je takhle útulný a variabilní jako německá novinka Knaus Boxlife 630 ME – celý život se vám skutečně vejde do krabice o půdorysu dodávky. A celé je to tak chytře vymyšlené, že budete přemýšlet, proč jste si vlastně pořizovali byt…

Článek

Obytný vůz od německé firmy Knaus se v základních parametrech od ostatních konkurentů zase až tak příliš neliší. Jde v podstatě o upravenou dodávku (v tomto případě Fiat Ducato), která je vybavená místem na spaní, úložnými prostory, sprchou, záchodem, kuchyňským koutem a jídelnou/pracovnou. Klasika. To, co je na obytňáku Boxlife zajímavé, je jeho variabilita.

A to vůbec nemyslíme otáčecí sedačky, rozkládací stolečky, lampičky s dobíjecími USB konektory a kryty na vařič a dřez, které v kuchyňce vytvoří velkou pracovní plochu. To jsou dnes už docela běžné záležitosti. Daleko neobvyklejší je spací uspořádání – v základu má totiž Boxlife dvoulůžko, které lze snadno posunout výš či níž podle prostorové potřeby. V horní pozici se pod něj vejde buď flexibilní držák na kola, rozkládací gauč nebo další dvoulůžko, pokud cestujete s celou rodinou. A kdyby přišli sousedi na návštěvu a chtěli se zdržet do rána, ještě jedno dvoulůžko a postel pro jednoho se dá vytvořit v přední části vozu. Pohodlný nocleh tak v autě najde až 7 lidí! Dokáže tohle váš byt?

Bydlení v autě má samozřejmě své kompromisy, ale nic se nevyrovná tomu, když ráno otevřete dveře a místo do betonové džungle velkoměsta koukáte na kopcovité panoráma. A druhý den třeba na třpytivou hladinu jezera. A ten další do šumících korun stromů v lese. Cestování má své kouzlo. Ale také svou cenu – firma Knaus si za svůj Boxlife 630 ME řekne v přepočtu o 1,3 milionu korun a další tisíce můžete investovat do šikovných příplatkových položek. Ale ta dobrodružství, která s tímhle obytňákem zažijete, budou neocenitelná!

Reklama

Související témata:
Načítám