Hlavní obsah

V Rusku byla ukradena předváděcí Lada XRay

Foto: Archiv Garáž.cz

Klenot ruského automobilového průmyslu zamíří do dealerství co nevidět, ale někomu se zjevně nechtělo čekat, a tak si "pořídil" jediný zatím existující exemplář.

Článek

Ačkoliv je tenhle ruský crossover ve své domovině už v prodeji, vrcholná verze s nejsilnějším motorem a veškerou příplatkovou výbavou je jenom jedna - automobilka s ní objíždí výstavy a používá ji k předváděcím účelům. Po výletu na veřejná představení se pak vůz vždy stěhuje zpátky do tovární garáže. Měli bychom tedy používat spíš minulý čas, protože právě tenhle vůz někdo ukradnul. Krásnou Ladu Xray v červené metalíze s černě lakovanými koly. Máte pocit, že si z vás děláme legraci? Že je to jako krást v devadesátých letech naleštěného Favorita? Tenhle lup byl očividně na objednávku. 

To se ostatně prokázalo krátce po začátku vyšetřování, když policie zjistila, že jeden z členů ochranky ve skutečnosti patří ke zločinecké bandě, která krade auta ve velkém. Vymazlená Lada Xray byla zřejmě pomyslným majstrštykem, jakkoliv pro nás nepochopitelným, protože jde o velmi levný vůz, poháněný podmotorovanou šestnáctistovkou o výkonu 114 koní. Na podzim se začne prodávat i za hranicemi Ruska, ale něco nám říká, že mimo továrnu se tyhle vozy moc krást nebudou. Ale proti gustu...

Reklama

Načítám