Hlavní obsah

V příští bondovce si zahrají hned tři vozy Aston Martin

Foto: Aston Martin

Princ Charles, Daniel Craig a filmové hvězdy Aston Martin DB5 a V8

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní hereckou hvězdou 25. bondovky bude samozřejmě znovu Daniel Craig, po jeho boku se však objeví hned tři automobilové hvězdy s logem značky Aston Martin na kapotě. Britská automobilka je s filmy o Jamesi Bondovi spjatá od samého počátku – bezpochyby proto, že je proslavená sportovními auty pro dokonalé gentlemany, která jsou v podstatě ušitá Bondovi přímo na míru.

Článek

Nový film o Jamesi Bondovi je v pořadí již 25., a i když ještě nemá oficiální jméno (říká se mu zatím prostě Bond 25) a datum premiéry (duben 2020) je ohrožené zpožděním natáčení kvůli zranění Daniela Craiga (musel podstoupit menší operaci kotníku), herecké obsazení je už jisté (hlavním padouchem bude Rami Malek, hvězda Bohemian Rhapsody, a Bondgirl se stane půvabná Ana de Armas) a nyní už víme také to, jaké modely Aston Martin se po boku Agenta 007 objeví. Spekulovalo se o elektrickému Rapidu E, ale nakonec je vše (naštěstí) jinak…

Prvním potvrzeným Astonem je legendární DB5, který se poprvé objevil ve filmu Goldfinger (1964), třetí bondovce v pořadí. Tam s ním Sean Connery pronásledoval padoucha Goldfingera napříč kontinentální Evropou a následně se snažil uniknout útočníkům díky celé řadě vychytávek, jako jsou skryté kulomety, rozprašovače oleje nebo katapultovací sedačka spolujezdce. To auto se stalo takovou hvězdou, že filmový originál má nedozírnou hodnotu a Aston Martin se ho proto po letech pokusil okopírovat a prodává ho jako nový.

DB5 se stal bondovskou ikonou a objevil se i v několika dalších filmech. Naposledy si DB5 zahrála ve filmu Skyfall (2012, 23. film v pořadí) právě s Danielem Craigem za volantem, který se s ním vrací do rodinného sídla, kde dojde k finální přestřelce s protivníky. Nyní si tedy DB5 zahraje znovu a jsme zvědaví, v jaké roli – vůbec ale nepochybujeme, že se jí i přes své stáří (vyráběl se v letech 1963-65) zhostí naprosto bravurně.

Foto: Aston Martin

Všimněte si odhodlaného výrazu obou hlavních hrdinů filmu

Druhým Aston Martinem ve filmu bude model V8 z 70./80. let. Ten taky není v bondovkách žádným nováčkem, objevil se už ve filmu Dech života (1987, 15. v pořadí) po boku Timothy Daltona. Ani jeden nebyl ve své roli přímo oslňující, ale V8 se na rozdíl od Daltona vrací do módy…

Foto: Aston Martin

Původní V8 je brutálně krásné auto

Největší peckou je však obsazení Valhally, nejnovějšího Aston Martinu, který se na veřejnosti dosud objevil pouze jako koncept AM-RB 003, tedy supersport s motorem uprostřed navržený konstruktérem Adrienem Neweym z týmu Red Bull F1. Valhalla se hodně inspirovala u rychlejší a nekompromisnější Valkyrie, oproti ní bude ale víc zaměřená na běžné silniční použití. I tak bude mít hybridní pohon s přeplňovaným V6 podporovaným elektromory s celkovým výkonem soustavy kolem 1 000 koní. Jsme zvědaví, jak se tento Aston nové generace bude k Bondovi hodit…

To nejdůležitější je tedy už rozhodnuté, teď nezbývá než popřát Danielu Craigovi brzké zotavení, aby mohlo natáčení pospíšit kupředu a podařilo se dodržet datum premiéry 8. dubna 2020. Nemůžeme se už dočkat!

Reklama

Načítám