Hlavní obsah

V Evropě Subaru WRX STI končí, v USA dostane více výkonu!

Foto: Archiv Garáž.cz

Konec Subaru WRX STI v Evropě je ohlašován na každém rohu. Existuje limitovaná finální edice, píše se o tom i na billboardech a vlastně všude. Jenže v USA tento model pokračuje, a nejspíše dokonce dostane více výkonu.

Článek

Pokud budete toužit po tradiční ostré rallyové čtyřkolce, kde má mechanika přednost před elektronikou, i v následujících letech, v Evropě moc na výběr mít nebudete. Nyní totiž končí několik zajímavých modelů, zejména tedy Focus RS a Subaru WRX STI. Druhý jmenovaný ale končí pouze v Evropě, kvůli novým emisním limitům, což může nahrávat různým šedým dovozcům automobilů ze zámoří.

V USA se totiž bude Subaru WRX STI nabízet i nadále, navíc s řadou dalších úprav. Vůz modelového roku 2019 by totiž podle nejnovějších informací měl dostat také více výkonu. U nás prodávané STI má rovných 300 koní, v USA by však měl výkon stoupnout na 231 kW, tedy 314 koní! S takovouto informací přišel server The truth about cars s odkazem na uniklý dokument. Americké Subaru k tomu řeklo pouze to, že je "příliš brzy na komentář".

Zatím není jasné, jestli by se měly objevit i další úpravy, nicméně jak známe Subaru, rozhodně bude nová celá řada drobností. V Americe rovněž prodávané Subaru WRX pak podle onoho dokumentu zůstane u současného pohonu, tedy dvoulitrového boxeru s 268 koňmi.

Reklama

Načítám