Hlavní obsah

V Číně shořelo padesát elektroautobusů!

Foto: Archiv Garáž.cz

Někdo v elektromobilech vidí budoucnost a většina z příznivců je vykresluje jako automobilovou pohádku, která nás spasí. Nikdo však neupozorňuje na jejich negativa. Třeba když začnou hořet. V Číně si to vyzkoušeli.

Článek

Obří požár zachvátil velkou nabíjecí stanici v čínském Pekingu. Bylo to parkoviště u zábavního parku, kde autobusy parkovaly a zároveň se nabíjely. Na starosti měly dopravování cestujících z města do zábavního parku a zase zpět. Na začátku května však došlo k velkému zkratu a celá nabíjecí stanice se ocitla v plamenech. Totálně shořelo 55 autobusů a částečně dalších 20. K tomu můžeme připočítat několik desítek zničených nabíjecích stanic. Leasingová společnost, která autobusy vlastnila, přišla k velké finanční újmě, protože jeden z autobusů vychází na 150 000 dolarů.

Dalším problémem, který doprovází vznícení elektrických aut, jsou plyny uvolňující se z hořících plastů do vzduchu, ale také samotné baterie a součástky elektromobilu, které se při hoření roztečou a dostanou se na zem nebo rovnou pod povrch. Myslím si, že v tomto případě už se o ochraně životního prostředí a zelené dopravě nedá moc mluvit. Podívejte se na video, jak to vypadá na místě spáleniště.

{youtube-embed '9Kh0TrVeztw', doporucene:ne, ovladace:ano, nazev:ne}

Zdroj: carnewschina.com

Reklama

Načítám