Hlavní obsah

V Česku je na prodej extrémní Maluch s motorem z Kawasaki

Foto: sportovnivozy.cz

Maluch s motorem z Kawasaki

Různé a často dost šílené úpravy jsme vám už ukazovali. Dnes pro vás ale máme všech těch zběsilostí krále, který je navíc na prodej v České republice. Jde o polský Maluch, jenž pod klasickou karoserii dostal motor z Kawasaki Ninja ZX-9r. Už asi tušíte, že tahle přestavba je definicí pekla na kolech.

Článek

Kawasaki Ninja ZX-9r je japonský motocykl vyráběný v letech 1994 až 2003. Ve své době šlo o definici slov rychlost a výkon, však se mu také přezdívalo král mezi supersportovními silničními motocykly. Jeho vývoj byl inspirován závodními motorkami a na silnice si ho troufl vzít jen opravdu zkušený jezdec. Dnes už jde o ojetinu, která ovšem ze svých kvalit nic neztratila.

A teď si představte, že vezmete pohonné ústrojí z tohoto superbiku a nacpete ho pod miniaturní hranatou karoserii polského Maluchu. Ano, to je to maličké auto, které se s partou kamarádů dá přenést z místa na místo. Opravdu! Jednou jsme to zkoušeli a přeparkovali tak paní profesorce na střední škole auto na druhý konec parkoviště. Tehdy to byla velká legrace. Dnes už bychom si to asi nedovolili.

A nedovolili bychom si to ani ve chvíli, kdy by pod kapotou auta paní profesorky byla taková zběsilost, jakou má Maluch, který se objevil na prodej na webu sportovnivozy.cz. Jde o Fiat 126p z roku 1988. V inzerátu ho majitel označuje jako sportovní hatchback, ovšem my bychom to přejmenovali spíše na zběsilý hatchback. Místo malého a udýchaného motoru ho totiž pohání agregát o obejmu 0,9 litru, který přes sekvenční převodovku na výhradně zadní kola posílá výkon 160 koní. Myslíte, že to není dost? Pak je potřeba vědět, že celé auto má hmotnost pouhých 490 kilogramů!

Vlastně si ani nechceme představovat, co se stane, když přišlápnete plynový pedál až na zem. Možná odletíte. Nebo se přenesete do jiné dimenze. Těžko říct. Z 0 na 100 km/h umí tahle hračka zrychlit za 3,5 sekundy a maximální rychlost je prý 200 km/h. Ovšem to bude úplně jiných 200 km/h, než na jaké jste asi zvyklí. Aby tu jízdu pilot, nechce se nám v tomto případě používat slovo řidič, vůbec ustál, jsou v autě namontovány skořepinové sedačky s 3bodovými pásy. Nechybí ani bezpečnostní rám s homologací FIA nebo kotoučové brzy na všech kolech. A majitel myslel i na nejhorší, protože do auta přidal taky hasicí přístroj. No, každé kilo navíc je v tomto případě dobré kilo.

Chcete-li si tuhle naprostou šílenost pořídit, připravte si 110 000 Kč. Jen počítejte s tím, že ačkoliv má auto značky, na silnici vás s tím policisté neuvidí moc rádi.

Reklama

Související témata:
Načítám