Hlavní obsah

V Anglii hořel kamion plný legendárních filmových aut

Foto: SWNS.COM

Požár tahače s filmovými auty

Až neskutečnou kliku měla britská společnost Car Chase Heroes, zprostředkovávající svezení s automobilovými legendami stříbrného plátna. Při rutinním převozu těchto aut vzplál na dálnici M4 u britského Somersetu kamion, vezoucí celkem jedenáct vozů.

Článek

Požár začal z neznámých důvodů přímo na tahači a velmi rychle se rozšířil na první auta, umístěná nad kabinou a těsně za ní. Na místě však byli v mžiku hasiči, řidič přežil a celá katastrofa byla zažehnána ještě předtím, než stihlo dojít na poškození dalších aut dále na návěsu.

A právě tady bylo ono ohromné „štěstí v neštěstí“. Tři zničená auta, o která firma Car Chase Heroes přišla, jsou totiž bez větších problémů nahraditelná. Ve dvou případech se ani nejednalo o filmové speciály, ale o další „obyčejnější“ vozy, co má společnost ve své nabídce. Konkrétně šlo o Porsche Cayenne Turbo a aktuální Mazdu MX-5.

Foto: Car Chase Heroes

Tahač před požárem

Jediným zničeným autem z filmu byl nový Ford Mustang, který hrál v posledním dílu Transformers roli „Barricade“. I tady se ovšem jednalo o zcela nový vůz, jenž je stále vyráběn a může být snadno nahrazen.

Kdyby však oheň pokračoval jen o kousek dál, mohla být škoda finanční i „citová“ daleko větší. Kamion totiž vezl třeba originálního Dodge Chargera „General Lee“ ze seriálu Dukes of Hazzard, podepsaného samotnými herci. Dále se tu nacházel legendární Pontiac Firebird Trans-Am alias KITT ze seriálu Knight Rider, závodní Mazda MX-5, Ford Torino ze seriálu Starsky and Hutch, Chevrolet Corvette Stingray třetí generace nebo Ford Escort RS první generace.

Foto: SWNS.COM

Požár tahače s filmovými auty

Na samém chvostu návěsu a tedy i nejdál od plamenů se potom vezla replika Batmobilu z roku 1966, postavená podle návrhu George Barrise a vybavená osmiválcem objemu 8,5 litru.

Kdyby tato auta shořela, jednalo by se pro automobilové i filmové fandy o velmi černý den. Naštěstí ale celý incident dopadl ještě velice dobře a provozovatelé speciální autopůjčovny si můžou oddechnout.

Reklama

Související témata:
Načítám