Hlavní obsah

Už i Volkswagen nabízí krytky středů kol, které se neotáčí

Foto: Volkswagen

Automobilky se své zákazníky snaží zaujmout různými způsoby, a jestli má někdo v tomto odvětví opravdu bohaté zkušenosti, pak je to britský Rolls-Royce. Není divu, že od něj Volkswagen tak trochu okopíroval jednu specialitku, kterou teď chce nabízet na svých modelech. Zatím ji ale seženete jen ve Velké Británii.

Článek

Už asi tušíte, že mluvíme o statických středových krytkách, které Rolls-Royce ke svým modelům nabízí už hezkou řádku let. Jde o takovou drobnost, kterou ale majitelé těchto luxusních vozů ocení. A nově ji ocení i někteří majitelé Volkswagenů, ovšem jen u několika málo vybraných modelů, a zatím jen ve Velké Británii.

Volkswagen tyto středové krytky kol nabízí v rámci příslušenství za cenu 156 liber, tedy asi 4 500 Kč. Což s přihlédnutím k faktu, jak jsou nastaveny ceny příslušenství u Volkswagenu, není zase tolik. Problém ovšem je, že německá značka tuto milou vychytávku nabízí jen pro velmi omezený počet modelů. Tedy, značka tvrdí, že krytky je možné nasadit jak na modely nové, tak na ty starší, ale má to háček. Výčet modelů, na které není možné je použít, je delší než ten, na které sedí.

James Woolfe, šéf oddělení zabývající se příslušenstvím, k tomu řekl, že pokud jste perfekcionista, musíte prostě ocenit fakt, že středy kol budou vždy srovnány tak, aby to vypadalo dobře. Sám přiznal, že nejde o žádný nový vynález, ale jde o milou maličkost, kterou, jak doufá, potěší velmi specifickou část zákazníků. Ovšem nemyslete si, že z koncernu je Volkswagen prvním, který něco takového začal nabízet. Už před lety dotyčnou vychytávku britského Rolls-Royce převzala také značka Bentley, která je nabízí pro modely Arnage, Azure, Brooklands a Continental.

Reklama

Načítám