Hlavní obsah

Unikátní záběry hasičů z dálnice D1, jak vyprošťují řidiče

Foto: Týdeník Policie

Nehoda zahraničního minibusu si jen zázrakem nevyžádala žádné oběti

Záchranáři zveřejnili video, na kterém je vidět, jak hasiči vyprošťují po nárazu minibusu do kamionu přeživšího řidiče zaklíněného v troskách vozu. Z těch záběrů mrazí...

Článek

Ve středu odpoledne na 175. km dálnice D1 havaroval zahraniční mikrobus - jeho řidič narazil zezadu do nákladního auta. Těžká nehoda si naštěstí nevyžádala žádné oběti na životech, bylo „jen“ šest zraněných. Na místě zasahovaly jihomoravské jednotky ze stanic Rosice a Brno-Lidická a kolegové z Velké Bíteše. Týdeník policie zveřejnil unikátní video ze zásahu, které ukazuje profesionální práci hasičů a jak řidiče minibusu dostávali z auta ven. Ten byl celou dobu při vědomí, jeho vyproštění ale bylo vzhledem k masivní deformaci kabiny velmi komplikované.

Ve třech minutách pak uvidíte celý zásah, který trval víc jak hodinu. Zahrnuje samotný výjezd ze stanice, ale i příjezd k nehodě a hlavně uvidíte, jak se muže podařilo pomocí akumulátorových a hydraulických nůžek, rozpínáku, střihače pedálů a rozpěrných válců z kabiny vyprostit. Na dálnici pak i přistál vrtulník s posádkou ZZS.

Za nás obrovský palec nahoru pro hasiče a záchranáře vůbec, děkujeme jim za jejich obětavou práci!

Reklama

Související témata:
Načítám