Hlavní obsah

Unikátní obytný vůz s výhledem z druhého patra

Foto: SAIC

Při specifikaci požadavků na obytný vůz existuje spousta důležitějších položek než „krásný výhled“ – ten si totiž snadno zajistíte sami výběrem vhodného místa, kde zaparkujete. Jenže vždycky existují zákazníci, kteří chtějí mít něco navíc…

Článek

Na první pohled nevypadá SAIC Maxus, obytný vůz z Číny, nijak zvlášť výjimečně – tedy kromě toho, že je postavený na základech dodávky, kterou v Evropě určitě neuvidíte, protože se sem z Dálného východu jednoduše nedováží.

Uvnitř ale najdete interiér, který se spíš než obytnému vozu podobá luxusnímu obývacímu pokoji. Boky vozu jsou bohatě prosklené a navíc vysouvací, čímž vznikne obytný prostor o solidní výměře 20 m2, který pojme kromě nezbytného záchodu a sprchy také pračku, skvěle vybavenou kuchyň s dřezem s tekoucí vodou a lednicí nebo prostorné obývákové posezení s gaučem do tvaru „L“, televizí, prémiovým audiem JBL a ambientním LED osvětlením pro dokonalou večerní atmosféru. Celá kabina je pochopitelně klimatizovaná. Už to by většině cestovatelů stačilo, jenže jak jsme říkali, vždycky se najdou takoví, co chtějí víc…

Foto: SAIC

A jak vypadá váš obývací pokoj…?

Proto má tento obytný vůz něco, co nemá žádný jiný – teleskopicky vysouvací druhé patro! Ano, vážně, tohle je dvoupatrový obytný vůz. Druhé patro s terasou, přístupné výtahovou plošinou (Žebřík? Schody? Nenechte se vysmát!) o celkové ploše 12 m2 je přitom navržené jako venkovní posezení, proto má jen jednoduchou konstrukci s prosklenými stěnami a střechou, pod níž je pohodlné sezení s rozměrným stolem, které bude ideální k popíjení zeleného čaje, vyhlížení do přírody a hledání zenového stavu mysli. Velmi uklidňující.

Tato unikátní vila na kolech má pochopitelně svou cenu, která se nápadně blíží skutečné vile – bavíme se tu v přepočtu o nějakých 9 milionech korun. Ale to vás nemusí trápit, protože s dovozem do Evropy se stejně nepočítá. Může to však být skvělá inspirace pro české kutily, protože s grilovačkou ve druhém patře byste každému v kempu vytřeli zrak!

Reklama

Načítám