Hlavní obsah

Úlet roku: Z Pontiacu si udělal Lamborghini Aventador

Foto: thedrive.com

Nenašli jste pod stromečkem Lamborghini, o které jste si napsali? Existují jistá řešení, jak si spravit náladu. Některá z nich se ale nedají tak úplně doporučit

Taky už se vám stalo, že jste si Ježíškovi napsali o Lamborghini Aventador, ale nenašli jste ho pod stromečkem? Jako bych viděl tu vlnu zvedajících se rukou… No, existují pochopitelné důvody, proč to občas nevyjde. Tak například, Lamborghini Aventador se pod 90 procent vánočních stromečků ani nevleze, takže on je v tom ten Ježíšek tak nějak nevinně.

Článek

Jenže jeden chlapík z americké Alabamy se rozhodl vánoční spravedlnost vzít do svých rukou, a tak si udělal svůj vlastní Aventador. Tedy aspoň se o to pokusil.

Jistě hádáte, že pod panely se skrývá Pontiac. Což je správně, jen nejde o model Fiero, jako ve většině podobných napodobenin, ale o poněkud sportovnější model GTO. Dá se říct, že jde o americkou odpověď na BMW M3.

„Můžeš být, čímkoliv chceš,“ říká se. Ale z kanady prostě tretru neuděláš. Neříkáme, že si tady někdo nedal záležet – jistěže dal, stavěl si přece svoje vlastní Lamborghini. Ale něco nám říká, že i ten Pontiac by byl tak nějak raději sám sebou. Má to však spoustu výhod. Do dárcovského Pontiacu GTO se v Austrálii montoval osmiválec 6,0 LS2 o výkonu 400 koní, takže on to zase takový lenoch nebude. Navíc, karbonová karoserie Aventadoru je tu nahrazena laminátem, takže opravy budou podstatně levnější. A když se na některé panely podíváte zvlášť a zavřete jedno oko, dokonce se na tento „Aventador GTO“ dá i dívat. Ale jako celek už to bohužel nefunguje.

Částečně to bude tím, že GTO používá jaksi tradičnější koncepci motoru vpředu než exotický Aventador. To nevyhnutelně způsobuje na přední kapotě, která bohužel musí pojmout motor, nevzhledný hrb. Takže někdo zkrátka vzal americký sporťák vyráběný v Austrálii a udělal z něj italského Quasimoda.

Na webu thedrive.com, odkud pocházejí fotografie, se spekuluje o možnosti, že ono GTO mohlo být havarované, a touto operací se mu majitel rozhodl vdechnout nový život. Náhradní díly se prý na GTO totiž těžko nebo draze shánějí. Občas obojí. Jen je otázka, co z toho je menší zlo, ale to už necháme na vás.

Každopádně pro nás z toho plyne ponaučení. Pokud pod stromečkem nenajdeme Lamborghini, bude asi lepší vydržet do příštího roku. Ale pokud byste náhodou opravdu chtěli, tak tohle stojí 22 500 dolarů, tedy 5 procent z ceny toho Aventadoru. A to už se vyplatí!

Reklama

Související témata:
Alabama
Načítám