Hlavní obsah

Ukradený 1 000koňový speciál hvězdou tuningové výstavy SEMA

Foto: Quintin Brothers

Vystavují ho tak, jak jim ho policie po pár dnech vrátila – je to showcar jako vyšitý!

Když postavíte 1 000koňové auto, nejspíš nečekáte, že vám ho někdo ukradne. Přesto se to stalo. A když už vám ho tedy někdo ukradne, předpokládáte, že je to definitivní, protože šlo o loupež na zakázku. Jenže obě dvě úvahy se ukázaly jako špatné… I takové příběhy s pozoruhodným koncem někdy život píše.

Článek

Existuje jen jeden kus na světě. Dodge Challenger postavený společností Quintin Brothers Auto a Performance ve Vermontu má výkon 1 000 koní a spoustu úprav. Je to tedy auto, které nepřehlédnete. Měl být jedním z exponátů tuningové výstavy SEMA Show v Las Vegas, ale chybělo málo a organizátoři by museli řešit, čím volné místo zaplní…

Je vám asi jasné, že tato auta, zvlášť když na svého majitele teprve čekají, necestují po ose, ale ve vleku. A z něj bylo auto i ukradeno! Všechno se to stalo na parkovišti ve Vermontu, kde stál Ford F-250 a za ním už byl jen prázdný návěs… Nevadská policie dostala hlášení, ale chlápci z Quintin Brothers to viděli dost skepticky. Kdo by kradl 1 000koňový speciál, že? Tohle je určitě na objednávku, v lepším případě auto skončí někde v Asii nebo Africe, v tom horším poslouží jako „dárce“. Jenže příležitost dělá zloděje – když jsou klíčky v zapalování, tak mu tím jdete tak trochu naproti a je úplně jedno, jestli máte v návěsu vrak nebo tuningový speciál. A to platí už i v Americe.

Takže ukradené auto se prohánělo normálně po silnicích, aby s ním pak jeho nový „vlastník“ zaparkoval v hotelových garážích, kde ho spatřila i policejní hlídka. Z videa, které je k vidění na sociálních sítích, je zřejmé, že policista zásah úplně nezvládl a lupič se rozhodně nechtěl dát. Když mu policejní auto zatarasí cestu, prostě do něj narazí, couvne a odjede.

Šedý Challenger byl posléze nalezen opuštěný v garážích obchodního centra a policie začala hledat Hispánce s bradkou, který měl na sobě červený fotbalový dres a šortky. A našla ho. O několik dní později a při loupežném přepadení, kdy se nezdráhal použít zbraň.

Od ztráty auta k jeho nalezení to bylo pouhých jedenáct hodin, ale celou tu dobu jsem nechápal, že se to mohlo vůbec stát,“ řekl pak na SEMA Show Cole Quintin. „Auto bylo nabourané, špinavé, ale hlavní je, že bylo. Policie si ho u sebe nechala na pár dní kvůli vyšetřování, ale těsně před SEMA Show nám ho vrátili, takže jsme ho mohli nakonec vystavit.“

A byla to velkolepá premiéra. Quintin Brothers totiž využili příležitosti a auto vystavili nabourané, s interiérem plným odpadků, které zde zloděj nechal, a ještě obalené policejní páskou. Na výstavu pak pozvali i zasahující policisty, kteří ochotně zapózovali. Jakže se to říká? Konec dobrý, všechno dobré?

Reklama

Načítám